55 fouten (!), een nieuw triest record voor een WK-match

55 fouten (!), een nieuw triest record voor een WK-match
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe hoog het tempo en het niveau op bepaalde momenten ook was in Brazilië-Colombia, de match zal voor andere zaken de geschiedenisboeken ingaan. Maar liefst 55 fouten werden er begaan. Een evenaring van het record voor een WK-match.

Het vorige record werd gevestigd in 2010. Toen ontaardde Paraguay-Japan in een ware schoppartij met eveneens 55 gefloten fouten. Brazilië en Colombia deden het dunnetjes over. En de Brazilianen namen het overgrote deel van die fouten voor hun rekening: 42 volgens de eerste cijfers. De Spaanse ref, Carlos Velasco Carballo, hielp ook niet echt door maar vier gele kaarten te trekken. Het festival ging dus lang door.

Neymar was het voornaamste slachtoffer: een gebroken wervel en zijn toernooi is gedaan. Wat meteen ook de kansen van Brazilië fnuikt. Vermoedelijk krijgt Carballo ook geen wedstrijd meer toegewezen voor zijn eigen gezondheidswelzijn. Al is de algemene trend op de sociale websites wel dat hij Brazilië een handje toestak. Maar ook foutenmaker van dienst, Zuniga, zou beter niet te lang in het land blijven, als u het ons vraagt. 

Het duel zal de geschiedenisboeken in gaan als één van de grootste schoppartijen op een WK ooit. Al zullen de neutrale toeschouwers wel genoten hebben van het tempo en de gedrevenheid bij beide Zuid-Amerikaanse landen. Veel intenser als dit zal het niet meer worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties