Coach en ploegmaat vol lof: "Thibaut wil altijd werken en beter worden"

Coach en ploegmaat vol lof: "Thibaut wil altijd werken en beter worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Argentijnse pers maakte zich gisteren vooral zorgen over Thibaut Courtois, de kwelduivel van Lionel Messi. Ze wilden wel eens weten hoe zijn ploegmaat en bondscoach over hem dachten.

Johan Walckiers in Brasilia

Courtois is één van de meest besproken Rode Duivels voor het duel met Argentinië. Hij is ook de enige die al frequent tegen de superster, Lionel Messi, speelde. De Argentijnen weten dat het al meer dan eens verkeerd afliep en dat Messi het moeilijk heeft om te scoren tegen onze nationale doelman. "Als je een goeie centervoor hebt die de ballen er makkelijk intrapt en een klassedoelman, dan kom je ver in een toernooi, heb ik altijd gezegd", aldus Wilmots.

Hij heeft nog vijftien jaar om te verbeteren

"En we hebben een klassedoelman hebben we. En met een schitterende mentaliteit ook. Het gebeurt dat Thibaut na een match komt vragen of hij mag trainen. Hij wil altijd werken om beter te worden", zei Wilmots.

Maar hoeveel progressiemarge heeft hij nog, want hij wordt al bij de besten ter wereld gerekend. "Voor mij is hij al één van de beste doelmannen ter wereld", stak Jan Vertonghen de loftrompet. En hij heeft nog vijftien jaar om te verbeteren. En zoals de coach zei: hij wil werken. Ik weet echt niet waar hij kan eindigen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties