Top&Flop Klose en David Luiz

Klose en David Luiz
Foto: © Photonews

Ook tijdens het WK geeft de redactie per speeldag in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen matchen. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Miroslav Klose

Je zal het maar doen: 16 keer scoren op een wereldkampioenschap. Uitgerekend tegen het Brazilië van uittredend recordhouder Ronaldo ging Klose als enige recordhouder verder door de 2-0 tegen de touwen te prikken.

Een geslaagde carrière zo voor de absolute goaltjesdief. Al lijkt een wereldtitel toch ook nog iets dat hij graag zal meepikken.

Duitsland

We kunnen er weinig anders over zeggen dan dat heel Duitsland gewoon overal was. Ze tikten de Brazilianen helemaal zoek en zorgden zo voor een unieke uitslag in een halve finale: 7-1. 

Ook de manier waarop was indrukwekkend: tiki-taka tot in de zestien. Zes van de zeven doelpunten waren inclusief pure assists. En dat hadden er evengoed zeven kunnen zijn: er zit duidelijk geen I in Team Deutschland. 

FLOP

David Luiz

Door een schorsing voor Thiago Silva moest David Luiz aan de bak als nieuwe leider op het veld. De man van 50 miljoen bleek echter een schim van zichzelf: alles liep werkelijk verkeerd, van een simpele pass tot een actie uitvoeren.

Tragikomisch werd het toen Luiz gefrustreerd raakte en de knie van Müller viseerde, maar ook die op een haar na miste. Eenmaal je het niet meer in de hand hebt, heb je het ook duidelijk niet meer in de voeten. Als leider ging hij zo samen met de rest van een zwak thuisland helemaal onderuit.

En dan was er nog een halve finale

Dames en heren: er was nog een andere halve finale. Voetbal hebben we daar echter niet echt vaak gezien. Na een 7-1 verwacht je natuurlijk niet meer dat de tweede halve finale het kan overtreffen, maar een poging daartoe had toch het minste geweest.

120 minuten lang leek het wel wachten op strafschoppen. En ook daar kregen we niet de suspens die we misschien hadden verhoopt. Geen Tim Krul deze keer, maar 'gewoon' Jasper Cillessen. En einde verhaal ook voor Oranje.

Ongeluksvogel van de week: de Braziliaanse fans

Als supporter kan je in eigen land de wereldtitel bijna ruiken en in een halfuur spatten je dromen dan he-le-maal uit elkaar. Niemand in het thuisland hield het droog toen de 0-5 beangstigend vroeg op het scorebord stond. Zonde, omdat zij in moeilijke tijden wel een titel hadden mogen krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties