Wachten op de beste Messi: één schot op doel in 120 minuten

Wachten op de beste Messi: één schot op doel in 120 minuten
Foto: © Photonews

We hebben al flitsen gezien van Lionel Messi, maar de allesbepalende speler van bij Barcelona? Nee, daar wachten we nog op. Heeft de superster alles gehouden voor de finale? We hopen er op, want het lijkt de enige manier om Duitsland van de titel te houden.

Tegen Nederland was het weer zoeken naar een opleving van Messi. Net als de rest van zijn ploeg beperkte hij zich vooral tot het behouden van de organisatie. Voor de rest zat hij in de zak van Vlaar en De Vrij. Nochtans verwacht heel de wereld meer, vooral van hem. Met zijn status van 'beste speler ter wereld' (sorry Ronaldo) mag er ook meer verwacht worden. Hij sleepte met enkele flitsen Argentinië door de groep, maar een hele wedstrijd een constante dreiging zijn: nee, daar wachten we nog op.

Drie keer gevaarlijk in de zestien gelopen

En nochtans zal het nodig zijn tegen Duitsland, want naast een collectief blok hebben de jongens van Joachim Löw ook de nodige uitschieters. En die combinatie heb je nodig om wereldkampioen te worden. Müller speelt op topniveau, Kroos eveneens en als je dan nog de luxe hebt om de WK-topschutter aller tijden, Miroslav Klöse, achter de hand te houden, weet je dat het voor Argentinië heel moeilijk gaat worden.

De statistieken van het Argentijnse wonderkind gisteren waren immers allesbehalve schitterend te noemen: één schot op doel in 120 minuten, twee keer buitenspel gelopen, drie keer gevaarlijk in de zestien gelopen en één goeie pass richting zestien gegeven. Veel te weinig! Dat zal beter moeten Lionel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties