Het penaltyverhaal van Santini: waar is die neus voor doelpunten naartoe?

Timothy Collard
| 4 reacties

Wat is er toch aan de hand met Ivan Santini? Toen KV Kortrijk de Kroaat afgelopen zomer vastlegde, ontpopte die zich quasi onmiddellijk tot een doelpuntenmachine. Één probleem: gaandeweg het seizoen verloor de aanvaller zijn neus voor doelpunten.

Door Timothy Collard

In 2014 vond Santini nog maar drie keer de weg naar doel. Twee van die drie doelpunten waren elfmeters, maar ook daar wringt het schoentje bij de 25-jarige Kroaat. Gisteravond, tegen Standard, miste de aanvalsleider van KV Kortrijk een strafschop. En dat was niet voor het eerst.

Ook vorig seizoen toonde Santini zich al niet onfeilbaar vanop de strafschopstip. In de heendronde boekte de rijzige spits nog 3/3, maar in de terugronde werd dat maar 3/6. Wij zetten de strafschoppen van Santini even op een rijtje.

Seizoen 2013-2014

Speeldag 3 KV Kortrijk-Lokeren

In minuut 93 bezorgt Santini zijn team nog een puntje tegen de mannen van Peter Maes. De Kroaat maakt de 3-3 via een strafschop, zijn derde doelpunt in die wedstrijd.

Speeldag 11: KV Kortrijk-Club Brugge

Ook tegen Club Brugge trapt Santini de ballen vlotjes binnen. Één veldgoal en twee strafschopgoals voor de Kroaat dit keer. De wedstrijd eindigt in 4-1, een hoogdag voor de Kerels.

Speeldag 17: KV Kortrijk-Zulte Waregem

Zoals gezegd gaat het mis in de terugronde. Santini mist na vier minuten spelen een strafschop. Uiteindelijk een belangrijke misser: de partij eindigt op een 1-1-gelijkspel.

Speeldag 20: KV Mechelen-KV Kortrijk

Op het veld van KV Mechelen zet Santini een strafschop om in minuut 87. Veel maakte zijn doelpunt niet meer uit bij een 5-1-achterstand. De partij eindigt in 5-2.

Speeldag 21: KV Kortrijk-Standard

Een speeldag later mag Santini het opnieuw proberen van op elf meter. Oog in oog met Eiji Kawashima faalt de Kroaat echter, bij een 1-4-achterstand. Het wordt uiteindelijk nog 1-5.

Speeldag 24: Waasland-Beveren – KV Kortrijk

Op speeldag 24 heeft de penaltymisser van Santini wél gevolgen. Op het uur mist hij een elfmeter die zijn team de drie punten had kunnen opleveren. Uiteindelijk blijft het 1-1.

Speeldag 28: KV Kortrijk-Cercle Brugge

Hoewel hij in de ploeg staat neemt Santini de penalty tegen Cercle Brugge niet. Stijn De Smet zet de elfmeter feilloos om en KVK wint met 4-1.

Speeldag 30: KV Kortrijk-KRC Genk

Ook op speeldag 30 mag Santini niet trappen. De Smet doet het opnieuw uitstekend: hij zet de penalty om en uiteindelijk pakken de troepen van Vanhaezebrouck een punt tegen Genk.

Play-off 2 speeldag 3: KV Kortrijk-KV Mechelen

In play-off 2 mag Santini de strafschoppen opnieuw nemen. Tegen KV Mechelen opent de Kroaat de score na 58 minuten spelen met een strafschop. De Kerels pakken de volle buit (4-1).

Play-off 2 speeldag 4: KV Mechelen-KV Kortrijk

En Santini blijft foutloos in play-off 2. Op het veld van Mechelen zorgt hij begin de tweede helft voor de aansluitingstreffer met een strafschop. Het blijft echter bij 2-1 en zo gaat KVK onderuit.

Seizoen 2014-2015

Speeldag 2: KV Kortrijk-Standard

Op speeldag 2 in de huidige jaargang vervalt Santini echter in oude gewoontes. Oog in oog met Kawashima – tegen wie hij vorig jaar al miste – slaagt Santini er niet in om een elfmeter om te zetten. 0/1 dit seizoen dus.

In totaal nam Santini in de Jupiler Pro League reeds tien strafschoppen voor KV Kortrijk. Van die tien wist de Kroaat er zes te benutten. Ondanks een magere periode vorig seizoen is de spits dus niet gebuisd. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn vliegende start begin vorig jaar.