PEC Zwolle ontfutselt Ajax opnieuw een prijs

Jens Jacobs
| 6 reacties

PEC Zwolle heeft Ajax verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ron Jans zag zijn team met 1-0 winnen.

PEC Zwolle wordt stilaan de Angstgegner van Ajax. De landskampioen moest de duimen leggen in de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Super Cup. Zwolle pakte zo zijn tweede grote trofee uit de clubgeschiedenis, nadat het enkele maanden geleden ook al Ajax de beker ontfutselde. In een memorabele wedstrijd werd het toen 5-1 voor de ploeg van Ron Jans.

Ajax had vandaag nochtans op voorsprong kunnen komen. Nick Viergever kon zijn debuut voor Ajax bijna bekronen met een snel doelpunt, maar hij raakte de paal én liep daarbij bovendien een kniewonde op. Tien minuten na de rust kon Stef Nijland van dichtbij Vermeer verschalken en legde meteen de 1-0 eindstand vast. Zwolle bleef na de voorsprong al bij al makkelijk overeind.