Standard kan ook Anderlecht Europees een handje toesteken

Jens Jacobs
| 18 reacties
Standard kan ook Anderlecht Europees een handje toesteken
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kent zijn mogelijke tegenstanders op weg naar de Champions League. Ook Anderlecht hoopt vurig op een zege van de Rouches.

Vanavond stuurde Zenit, met Lombaerts in de basis, AEL Limassol terug naar Cyprus en de Europa League door met 3-0 te winnen. In de heenwedstrijd verloor Zenit met het kleinste verschil na een rode kaart voor Witsel. Dat zetten de Russen recht, waardoor zij mogelijk tegen Standard uitkomen in de play-offs naar de Champions League. 

Geen makkelijke opgave voor de Rouches, al zijn de andere mogelijke tegenstanders ook niet van de poes. Zowel tegen Arsenal, Porto, Bayer Leverkusen als Napoli zal Standard als underdog starten aan het tweeluik. Vrijdag weten we wie er naar Luik komt, dan wordt er immers geloot voor de play-offs.

Dubbel Belgisch belang

Dat het fantastisch zou zijn voor Standard en het Belgisch voetbal hoeft geen betoog. Twee ploegen in de groepsfase van het kampioenenbal is bijzonder zeldzaam voor ons land en het zou de Belgische coëfficiënt serieus optrekken. Bovendien nemen de Rouches bij kwalificatie een plaats in van een hoger gerangschikt team dan Anderlecht. Paarswit is het team uit pot 4 met de beste coëfficiënt en zou dan in pot 3 terecht komen.

In dat geval heeft de landskampioen kans op een iets minder zware tegenstander, al is dat geen garantie met onder andere AS Roma en AS Monaco in pot 4. Toch kan het op die manier misschien Liverpool uit pot 3 ontlopen en uitkomen tegen pakweg Steaua Boekarest uit pot 4. Dan is de derde plek in de groep alleszins niet bij voorbaat quasi onmogelijk.

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties