Vercauteren heeft troeven in handen voor een terugkeer naar KRC Genk

Vercauteren heeft troeven in handen voor een terugkeer naar KRC Genk
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk overweegt om Frank Vercauteren terug naar Limburg te halen. Is de man die de club in 2011 kampioen maakte de juiste keuze om KRC Genk uit de diepe crisis te halen? We kunnen alvast enkele redenen bedenken waarom wel.

1 Hij kent het huis

Vercauteren volgde op 3 december 2009 Hein Vanhaezebrouck op. Hij leidde Genk via play-off 2 naar een Europees ticket. Het daaropvolgende seizoen won Vercauteren met Genk de landstitel en later ook de Supercup. De meeste spelers uit het kampioenenjaar zijn ondertussen vertrokken, Vercauteren zou een nieuwe groep aantreffen maar hij begint met een voorsprong omdat hij het huis kent.

2 Hij liet jongeren renderen

Vercauteren slaagde erin om de jongeren echt te laten renderen op de groene mat. Jongens als Courtois, De Bruyne, Vossen en Ogunjimi speelden een bijzonder sterk seizoen onder de selectieheer. 

3 Efficiënt voetbal

Mario Been liet Genk in de breedte voetballen. Het balbezit was ontzettend belangrijk voor de Nederlandse oefenmeester. Niet zo bij Vercauteren. Hij maakte Genk kampioen met zijn directe aanpak. Eenmaal Genk in balbezit kwam, duurde het nooit lang vooraleer de bal op de helft van de tegenstander was. De snelle omschakeling leverde de Limburgers heel wat treffers op.

4 Technisch directeur

Genk verkeert in crisis. Er is geen duidelijke visie binnen de club. Er heerst verdeeldheid op het hoogste niveau en dat is nefast voor de club. Daarom heeft Genk iemand nodig met een duidelijke visie. Iemand die Genk op korte termijn op de rails kan krijgen, maar die ook een visie op lange termijn heeft. Laat Vercauteren nu net de man zijn die die kwaliteit heeft. Bij Genk had hij immers ook de functie van technisch directeur.

Valkuilen

Spreekt alles dan in het voordeel van Frank Vercauteren? Neen. Zijn succes bij Genk overtreffen, of zelfs evenaren, wordt een bijzonder lastige opgave. Bovendien hebben de manier en het moment waarop Vercauteren Genk in augustus 2011 in de steek liet sporen nagelaten bij bestuur, spelers en supporters. (RM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties