Jos Willems binnenkort op tv als... paardenracecommentator

Jos Willems binnenkort op tv als... paardenracecommentator
Foto: © SC

Jos Willems is dezer dagen niet meer te zien in een voetbalstadion. De man houdt zich bezig met zijn nieuw aangelegde vijver en met tv-werk. "Als supporter kan ik het niet, in een stadion zitten." Maar dat betekent niet dat Jos stilzit.

Door Johan Walckiers

'De Stem van 't Kuipje' was donderdag druk aan het werk bij zijn vijver. Een man als Jos heeft immers iets om handen nodig. "Nee, ik ben nog niet naar Westerlo geweest. Naar geen enkele match van eerste klasse trouwens", knikt hij. "Na het WK en de Tour de France was ik niet klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. En het is ook anders. Vroeger zat ik er middenin. Met alle respect voor de supporters: ik kan dat niet, gewoon als fan in de tribune gaan zitten."

Op VTM en VRT

"Ik kwam als radiocommentator goed overeen met alle trainers in eerste klasse. Dan ging ik een koffietje met hen gaan drinken en kwam ik veel te weten. Ik heb altijd trouwens meer geweten dan ik vertelde. En daarom had ik zo'n goeie relatie met hen", verklaart Jos. "Nu gewoon in de tribune gaan zitten, zou me pijn doen."

Maar toch gaat het grote publiek Jos niet moeten missen. Hij maakt zelfs zijn debuut op het scherm. Hij heeft daarbij al twee projecten op stapel staan die binnenkort op tv verschijnen. "Voor VTM speel ik mee in een tv-serie waarin ik paardenracecommentator ben. De opnames daarvan zijn al achter de rug. En voor VRT, ja, zelfs VRT, heb ik een contract om al tien opnames te doen voor een nieuw programma dat 'Duizend Zonnen' gaat vervangen. Elke dag mag ik er een item in doen en als het goed loopt, kan het contract verlengd worden."

300 likes en 950 vriendschapsverzoeken

Er wordt dus ingespeeld op de populariteit van Willems. "Ik kan het zelf nog altijd niet goed begrijpen. Vorige week zette ik een foto op Facebook en kreeg ik 300 likes! 300? Voor een mens als ik? Sinds ik opstapte bij de VRT heb ik ook al 950 vriendschapsverzoeken gekregen. Veel van supporters van Westerlo, maar ook anderen. Het is ongelooflijk!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties