Caroline Tonnelier
| 32 reacties

In de aanloop naar de Premier League wordt volop geoefend door de Engelse toppers. Zo kwamen onder meer Chelsea en Manchester United vandaag in actie.

Manchester United - Valencia 2-1

Manchester United moest aan de bak tegen Valencia. Bij de thuisploeg stonden er geen Belgen in de basis: zowel Januzaj als Fellaini startten op de bank. Wayne Rooney miste in een flauwe eerste helft een penalty voor The Red Devils. Kort na de pauze was het wel raak voor United. Een afgeweken bal van Fletcher zorgde voor de 1-0. Valencia gaf zich echter niet gewonnen en het was Rodrigo die op knappe wijze voor de gelijkmaker zorgde. Een kwartier voor het einde mochten beide Belgen opdraven van Louis Van Gaal en het was zowaar Marouane Fellaini die de wedstrijd in het voordeel van United besliste. In blessuretijd zette hij de 2-1 op het bord. Ook Januzaj maakte een goede indruk tijdens zijn korte invalbeurt.

Chelsea - Real Sociedad 2-0

Bij Chelsea stonden met Courtois en Hazard wel twee Belgen in de basis. De grote man tegen Real Sociedad was echter Diego Costa. Al na minder dan één minuut opende hij de score voor de thuisploeg, meteen zijn eerste doelpunt voor Chelsea op Stamford Bridge. Dat de Spanjaard voorlopig blindelings de weg naar de netten vindt, bewees hij even later opnieuw. De topaankoop van The Blues zorgde voor de snelle 2-0 voorsprong, meteen ook de eindstand.