Twijfelende Van Buyten kan rekenen op netto jaarloon van 1 miljoen euro

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 31 reacties
Twijfelende Van Buyten kan rekenen op netto jaarloon van 1 miljoen euro
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht mag dan wel dicht bij een overeenkomst met Steven Defour staan. Die andere Rode Duivel Daniel Van Buyten twijfelt nog steeds. Nochtans ligt er op zijn 36ste een riant nettoloon klaar in Brussel.

Paars-wit gaf de centrale verdediger 48 uur bedenktijd en verwacht dus woensdagavond een antwoord. Voor het geld moet Big Dan, die een succesrijke Europese carrière opbouwde, niet bij Anderlecht komen spelen. Alhoewel, voetballen voor een peulschil zal hij ook niet doen.

Volgens La Dernière Heure kan Van Buyten in het Constant Vanden Stockstadion net geen 2 miljoen euro gaan verdienen, waarvan hij 1 miljoen netto overhoudt. Dat is meer dan het loon dat Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani destijds opstreken en het jaarbudget tussen 2011 en 2013 deed exploderen.

Spelers naar hun status betalen

Anderlecht besliste daarop na het vertrek van die twee en andere grootverdieners als Lucas Biglia de loonlast te doen dalen, maar lijkt nu toch weer van koers te veranderen. Met de centen van de Champions League in de achterzak en de verkoop van Cheikhou Kouyate en Massimo Bruno heeft de Belgische recordkampioen toch weer wat reserve opgebouwd om jongens als Van Buyten - en Steven Defour - naar hun status te betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties