Beerschot-Wilrijk dient officieel klacht in na bekeruitschakeling: "Strafschop was cruciale fase"

Beerschot-Wilrijk dient officieel klacht in na bekeruitschakeling: "Strafschop was cruciale fase"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk werd gisteren uit de Beker van België geknikkerd. Een 'gemiste' strafschop zou echter wel de doellijn overschreven hebben. De club dient daarvoor officieel klacht in bij de Belgische voetbalbond: "De spelregels zijn namelijk van toepassing op iedereen."

Door Aernout Van Lindt

KSK Heist knikkerde de Antwerpenaren gisteren uit de Cofidis Cup na een strafschoppenserie. Er werd uiteindelijk één strafschop gemist, maar uit beelden van ATV blijft dat de bal de lijn wel eens zou kunnen overschreden hebben. "Als je de beelden goed bekijkt, is er geen twijfel mogelijk: de bal was wel degelijk over de lijn", laat bestuurslid Fred Lenders weten aan Voetbalkrant.com.

En dus dient de club een klacht in: "We hebben officieel een klacht ingediend bij de KBVB. Dat hebben we zowel via E-kickoff als via een gerechtsdeurwaarder schriftelijk gedaan. We willen dat de spelregels - die op iedereen van toepassing zijn - worden nageleefd."

 

Staan open voor gelijk welke beslissing

"Je moet soms de kat de bel durven aanbinden", gaat Lenders verder. "Wij menen het recht te hebben klacht in te dienen. Er zijn elementen genoeg om van een rechtsgeldig doelpunt te spreken. Het moment was cruciaal in de wedstrijd, het was een echt kantelpunt. We zullen zien wat de voetbalbond zal beslissen en zullen ons hoe dan ook bij hun beslissing neerleggen."

En Beerschot-Wilrijk staat daarbij open voor alle beslissingen: "Men kan beslissen de wedstrijd helemaal te laten herspelen of bijvoorbeeld enkel de strafschoppen. Wij staan in ieder geval open voor alle beslissingen." 

Pleidooi voor gebruik videobeelden

De huidige situatie had natuurlijk sowieso kunnen worden vermeden als in het voetbal gebruik zou kunnen worden gemaakt van videobeelden. Op die manier zou men snel een interpretatie van de feiten hebben kunnen geven. 

In andere sporten is het mogelijk om via video beslissingen te herroepen (denk maar aan rugby, cricket, tennis of hockey). Misschien kan deze bekerwedstrijd ook in het voetbal de discussie weer losmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties