Mannaert strijdvaardig na transferzomer: "We zijn even sterk als Anderlecht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 124 reacties
Mannaert strijdvaardig na transferzomer: "We zijn even sterk als Anderlecht"
Foto: © photonews

We moesten er lang op wachten, maar in de finale fase van de zomermercato sloeg Club Brugge snoeihard toe. Algemeen directeur bij blauw-zwart Vincent Mannaert trok richting Zuid-Amerika en kwam terug met enkele witte merels in zijn zog.

Volgens Mannaert is het eerder toevallig dat Club heel wat Zuid-Amerikanen aantrok. "Voor vervangers hebben we eerst in eigen omgeving gekeken", legt hij uit in Het Nieuwsblad. "Hans Vanaken was veel te duur, en op de klassieke markten vonden we onze gading niet. Zo kwamen we in Zuid-Amerika terecht. Intussen bouwden we ook meer expertise op in de opvang van jongens uit die landen."

Logischerwijs borrelen er vragen op omtrent de aanpassingsperiode van die zuiders spelers. Puur kwalitatief is Mannaert alvast overtuigd van hun kunnen. "We moeten ons kunnen meten met Anderlecht", gaat hij verder. "Onze kern is even sterk. De aanwervingen zijn gedaan om een prijs te pakken. De groepsfase van de Europa League is het minimum. Zo het ook een minimum moet worden dat Club Brugge om de paar jaar kampioen speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties