Bastien en Kawaya, twee Anderlecht-talenten om in het oog te houden

Bastien en Kawaya, twee Anderlecht-talenten om in het oog te houden
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht zet in op de jeugd en dat rendeert. Ook dit seizoen breken er mogelijk twee jonge talenten door: Samuel Bastien en Andy Kawaya. De twee kloppen steeds nadrukkelijker op de deur van de eerste ploeg.

Johan Walckiers

Besnik Hasi heeft de naam van Samuel Bastien al verschillende keren laten vallen. De 17-jarige verdedigende middenvelder speelde een sterk seizoen bij de beloften en werd door Hasi bij de A-kern gehaald. Tegenwoordig zit hij steevast op de bank, maar tot nog toe liet Hasi hem nog niet proeven van het grote werk. Hij probeerde het een paar keer met hem op de rechtsback en daar deed hij het goed. "Maar het is zijn positie niet en als een ervaren man als N'Sakala er al last heeft, ga ik er een 17-jarige zeker niet laten zwemmen", zei Hasi onlangs nog.

Dus is het wachten tot Bastien zijn kans krijgt op het middenveld. En dat zal niet te lang meer duren, want ook in de oefenmatch tegen Dordrecht van afgelopen vrijdag bevestigde hij het vertrouwen van zijn coach. Binnen de club wordt de frêle ogende Bastien omschreven als "een pitbull met techniek". Zijn tengere bouw is slechts camouflage, want hij is een aanjager 'first class'. Daarnaast heeft hij een heel goede pass en een goede vista in huis.

Kawaya: overal op links

En dan is er Andy Kawaya. Die kwam verleden seizoen al voorzichtig bovendrijven en mocht al in de bekerwedstrijd tegen Eupen invallen, maar ziet mogelijk straks ook speelminuten tegemoet. Kawaya zijn beste positie is die van linkeraanvaller, maar hij kan overal op links zijn plan trekken. Als er straks iets gebeurt met Olivier Deschacht of Bram Nuytinck is Kawaya de eerste keuze om op de linksback te gaan depanneren. Daar speelde hij trouwens ook in de oefenmatch tegen Dordrecht. 

De net 18-jarige jeugdinternational staat bekend voor zijn harde werk en snelheid gekoppeld aan techniek. Hij scoort makkelijk, maar is als linksback ook betrouwbaar. Wellicht zal hij de komende weken en maanden zich wat meer moeten concentreren op het verdedigende werk, maar Hasi lijkt ook in hem vertrouwen te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties