De proef op de som: is Club echt even sterk als paars-wit?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 118 reacties
De proef op de som: is Club echt even sterk als paars-wit?
Foto: © Photonews

Club Brugge schakelde de laatste dagen van de transfermarkt enkele versnellingen hoger. Met onder anderen Gato Silva en Ruud Vormer werd blauw-zwart van een extra kwaliteitsinjectie voorzien. En dat deed Vincent Mannaert al meteen dromen.

Door Cédric De Volder

"Ik ben ervan overtuigd dat Club Brugge zich moet kunnen meten met Anderlecht", liet algemeen manager Vincent Mannaert namelijk optekenen. "Onze kern is samengesteld om prijzen te pakken. Zo moet het een minimum worden dat Club Brugge om de paar seizoenen de landstitel pakt."

Voetbalkrant.com ging met de uitspraak aan het werk en vergeleek beide elftallen. Voor de duidelijkheid: we gaan wel degelijk uit van een seizoen zonder schorsingen en blessures, ook al is dat onmogelijk in de realiteit. Pikant detail: volgens het gerennomeerde Transfermarkt.de is de waarde van de spelerskern van paars-wit bijna dubbel zo hoog als die van Club: zeventig miljoen euro tegenover veertig miljoen euro.

DOEL: kampioenenmaker vs. wereldtopper-in-spe

Tussen de palen hebben beide teams alvast geen reden tot klagen. Silvio Proto en Mathew Ryan bewezen beiden al dat ze de klasse hebben om bij een topclub te spelen. De doelman van RSC Anderlecht pakte de voorbije seizoenen regelmatig punten. Het is dan ook niet overdreven om hem uit te roepen tot kampioenenmaker. Onder het motto: het moeten niet altijd de spitsen zijn. Maar daartegenover kan blauw-zwart een pareltje zetten: Ryan heeft namelijk alles in huis om uit te groeien tot een wereldtopper.

DEFENSIE: ervaren, maar geen overschot vs. jong, sterk en Belgisch 

Ook in de verdediging vinden we niet onmiddelijk grote verschillen. Club Brugge beschikt met Thomas Meunier, Bjorn Engels, Brandon Mechele en Laurens De Bock - en dan vergeten we Oscar Duarte eventjes - over een sterke, jonge en Belgische achterlijn. In het Astridpark loopt met ene Anthony Vanden Borre dan weer een absolute topper op zijn plaats rond. Al kan een schorsing of blessure bij Olivier Deschacht dezer dagen voor een probleem zorgen. Ook Fabrice N'Sakala ligt in de lappenmand en het blijft afwachten hoe jongeren zich kunnen handhaven.

MIDDENVELD: Defour - Tielemans vs. Vazquez

En daar lijkt de landskampioen over een enorme troef te beschikken. RSC Anderlecht slaagde er namelijk in om Steven Defour terug naar België te halen. De Rode Duivel gecombineerd met de jonge Youri Tielemans staat garant voor één iets: vuurwerk! Club Brugge kan daar echter een Catalaan-in-vorm tegenover zetten. Victor Vazquez speelde de voorbije weken namelijk de pannen van het dak. Al is het hopen voor het blauw-zwarte legioen dat Ruud Vormer, Fernando Menegazzo en Timmy Simons kunnen uitgroeien tot stofzuiger van dienst.

AANVAL: paars-witte luxe vs. Zuid-Amerikaans geweld

Het hoeft geen betoog: met Aleksandar Mitrovic, Matias Suarez en Gohi By Cyriac heeft Besnik Hasi een luxeprobleem. Tel daarbij nog eens de kwaliteiten van Dennis Praet, Andy Najar, Frank Acheampong en Nathan Kabasele op en het is meteen duidelijk waarom menig verdediger gaat bibberen met een wedstrijd tegen Anderlecht in het vooruitzicht. Bij Club Brugge is Nicolas Castillo dan weer goed voor doelpuntjes. Al blijft het afwachten hoe de aanpassing van de Zuid-Amerikaanse nieuwkomers zal verlopen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties