Defour en Courtois ambitieus: "Finale van het EK halen het doel, dan kan alles"

Defour en Courtois ambitieus: "Finale van het EK halen het doel, dan kan alles"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de Family Day van de Rode Duivels mochten onze nationale helden het podium op. Daar werden de verwachtingen richting EK 2016 alvast uitgesproken. En de Duivels zijn daarin vurig: de finale is het doel. Het kippenvelmomentje was voor 'ex-Duivel' Daniël Van Buyten.

Sander De Graever en Aernout Van Lindt in Oostende

Het was een hele interessante namiddag op het strand van Oostende. Alle Rode Duivels passeerden in groepjes de revue en verblijdden ons met een aantal straffe quotes. Zo spraken verschillende Duivels duidelijke ambities uit voor het EK 2016 in Frankrijk.

"De finale halen en dan zien we wel wat er kan gebeuren", aldus Thibaut Courtois. "Als ik moet kiezen, dan liefst Spanje verslaan in de EK-finale." Steven Defour deed allerminst onder: "De EK-finale winnen tegen Portugal liefst."

Toby Alderweireld heeft ook bijzonder veel zin in een EK-finale. "Nog eens de CL-finale spelen? Graag, dat is altijd leuk. Maar misschien toch nog liever de EK-finale eens spelen, dat is geen moeilijke vraag eigenlijk."

Het ging er verder allemaal losjes aan toe: Eden Hazard speelde zelfs even voor DJ op het podium. Het kon allemaal, in een losse sfeer op het strand van Oostende. 

Kippenvelmomentjes? Vooral toen Daniël Van Buyten nog een moment de gloire kreeg. Inclusief "You'll never walk alone". Hij knuffelde met Borkelmans en Wilmots en gaf enkele woorden aan de fans ter afscheid.

"Het was een bizar moment donderdag", aldus Van Buyten op het podium. "Ik heb altijd geleefd voor het voetbal, dus is het nu heel raar. Maar goed: ik heb er het maximale uitgehaald in mijn carrière."

"Boven alles ben ik Belg. Natuurlijk ga ik ze nog van dichtbij volgen. Ik hou van mijn vaderland en van de Rode Duivels, het is een grote familie van mij."

En de coach had natuurlijk ook nog wat te vertellen: "Wij zijn niet belangrijk, jullie zijn dat. Dat is gewoon de waarheid, tous ensemble is echt het devies. Voetbal geeft geluk en dat willen wij aan jullie geven. We willen jullie dan ook uitvoerig danken voor alle steun."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties