Platini woedend: "Als Ribéry niet komt voor Les Bleus: schorsing"

Platini woedend: "Als Ribéry niet komt voor Les Bleus: schorsing"
Foto: © Photonews

Franck Ribéry heeft aangegeven dat hij niet meer wil spelen voor de Franse nationale ploeg: "Ik wil meer tijd met familie doorbrengen en de jeugd een kans geven." Michel Platini is het daar niet mee eens en vindt dat hij moet komen indien Deschamps hem oproept.

Platini trekt fel van leer tegen Ribéry en wil hem zelfs straffen indien hij niet ingaat op de uitnodiging, indien Deschamps die wil sturen. "Als de bondscoach hem een uitnodiging stuurt, moet hij zich melden bij het Franse elftal. Die regel staat in de statuten van de FIFA. Als hij niet op die uitnodiging in zou gaan zal hij drie wedstrijden schorsing opgelegd krijgen voor wedstrijden van Bayern München. Het is niet aan de speler of hij wel of niet wil spelen voor het nationale elftal, maar die van de trainer. Ribéry kan niet zelf beslissen of hij voor Frankrijk speelt of niet", zegt Platini in Bild am Sonntag.

Platini kan dan ook niet begrijpen waarom Ribéry net nu afscheid neemt van Les Blues. "Het EK is in 2016 in Frankrijk, hij is een Fransman dan moet hij toch gewoon willen spelen voor zijn land."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties