Route 2016: Denemarken, Ierland en Noord-Ierland feesten

De EK-kwalificatie is twee uur geleden op gang getrapt. Ondertussen kennen we de eerste drie winnaars van de dag op weg naar Parijs 2016. Ierland en Denemarken ontsnapten aan de blamage, Noord-Ierland zorgt voor een eerste stuntje.

Georgië - Ierland 1-2

Ierland wilde na zijn vierde plaats in de WK-kwalificatiepoule deze keer aanknopen met de goede prestaties om een plek op het EK in Frankrijk af te dwingen. Winnen in Georgië leek dan een eerste makkelijke stap te zijn.

Van een leien dakje liep het echter allesbehalve: McGeady kon pas in blessuretijd met zijn tweede van de avond de match beslissen. Op het uur was diens eerste goal teniet gedaan door een prachtige trap van Okriashvili (Racing Genk). Al mocht ook de winnende treffer gezien worden:

Hongarije - Noord-Ierland 1-2

En ook Noord-Ierland heeft de kwalificatiecampagne met een overwinning gestart. Het was al van 2010 geleden dat zij nog eens een wedstrijd konden winnen - 17 keer lukte het niet.

Priskin had de Hongaren nochtans op voorsprong gezet, maar in de slotfase maakten McGinn en Lafferty er alsnog 1-2 van: een waanzinnige ommekeer in Boedapest.

Denemarken - Armenië 2-1

Denemarken ontsnapte aan een absolute blamage, door alsnog de punten te pakken tegen Armenië. De bezoekers waren iets na rust op voorsprong gekomen en het duurde lang tot Hojbjerg en Kahlenberg de scheve situatie volledig konden rechtzetten.