Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 02)

Gentil Dossche

Net zoals vorig seizoen kende de 2de speeldag een magere buit met amper 23 doelpunten. Aan Jens en Jonas De Landsheer, Patient Nkulu of Lars Wantens lag dit niet want zij scoorden elk 2 keer.

Goalgetters: 3: Asselman (Voorde) Nkulu (Appelterre) 2: Broeckaert (Drongen) Jens en Jonas De Landsheer (Voorde) Dekeukeleire (Lovendegem) Jacobs, Van Sprundel (Zelzate) Mertens (Dikkelvenne) Robaeyst (Laarne-Kalken) Van Damme (Ninove) Van Nieuwenhuyze (Robur) 1: 32 spelers

Speeldag 2: Amper 1 minuut had Ninove nodig om Lovendegem op achtervolgen te zetten. De bezoekers zochten tevergeefs naar de gelijkmaker en toen de thuisploeg opnieuw scoorde was de kous af. Van Damme 1-0, Van den Branden 2-0

In een matige partij vergat Maldegem af te werken en toen Laarne-Kalken aan het uur succesvol was kon de tot 10 herleide thuisploeg geen vuist meer maken. Van der Cruyssen 0-1

Op Rapide Lebbeke zorgde Zelzate mee voor een snel gespeelde en hoogstaande match waarbij de verdedigingen sterker bleken dan de aanvallers. Een bezoekende voorsprong duurde slechts enkele minuten. Hebberecht 0-1, Iakovlevski 1-1

Kruibekeopende sterk bij Drongen maar kon niet afwerken. Toen de promovendus de score opende hadden de bezoekers te weinig in huis om de bakens te verzetten. Broeckaert 1-0

Met meer dan een dozijn kansen had Melsele een strafschop nodig om de ban te breken. Kort na de pauze keek Meldert tegen een niet meer te overbruggen achterstand aan. Vinck 1-0, Cathoir 2-0, Erkoc 3-0, Dillens 3-1

Dikkelvenneklom snel op voorsprong bij Appelterre maar kort na het halfuur werden de bezoekers op enkele minuten uitgeteld. Kesteloot 0-1, Wantens 1-1, Nkulu 2-1, Wantens 3-1, Nkulu 4-1

Nieuwkomer Robur Moerzeke zaaide regelmatig paniek bij stilstaande fases. Eens de lokale voorsprong op het bord stond moest een slordig Eine passen. Van der Stock 1-0, De Graeve 2-0

Ook bij Avanti Stekene bleken de stilstaande fasen cruciaal. Voorde werkte koel af maar de thuisploeg sloeg terug. Aan het uur beslisten de bezoekers de match. Jens De Landsheer 0-1, Jonas De Landsheer 0-2, Yzewyn 1-2, Jens De Landsheer 1-3, Hooge 1-4, Jonas De Landsheer 1-5. Vorige week scoorde Zarzour het doelpunt van Stekene.

Rangschikking: Voorde, Drongen, Appelterre, Ninove en Laarne-Kalken 6p Zelzate 4p Robur Moerzeke, Dikkelvenne, Lovendegem en Melsele 3p Rapide Lebbeke 1p Maldegem, Kruibeke, Eine, Avanti Stekene en Meldert 0p.

Speeldag 03: zaterdag: Ninove – Drongen (19u30). Zondag: Dikkelvenne – Robur, Eine – Rapide, Kruibeke – Melsele, Lovendegem – Laarne, Meldert – Avanti en Zelzate – Maldegem (15u) Voorde – Appelterre (17u).

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499