Vince the Prince, King of Hearts

Vince the Prince, King of Hearts
Foto: © photonews

Vincent Kompany was een van de centrale figuren op de Family Day van de Rode Duivels. Meer dan ooit is de captain de echte roerganger: harten veroveren in zowel het Nederlands als het Frans, verenigen en de ambitie van de natie bijzetten.

Door Aernout Van Lindt

De langste wachtrijen stonden bij Thibaut Courtois en Vincent Kompany op de handtekeningensessie tijdens de Family Day in Oostende, afgelopen zaterdag. En de naam van de captain werd gescandeerd toen hij op het hoofdpodium op het strand verscheen.

Het moge duidelijk zijn: Vince the Prince is koning geworden in België, en hij heeft er veel minder lang moeten op wachten dan Filip. Letterlijk ook: in het kaartspel van de Rode Duivels, gemaakt rond het WK in Brazilië is Kompany hartenheer - hartenkoning zo u wil.

En hij zet de ambities van de natie ook in de verf: "Voor minder dan de finale van het EK 2016 gaan we niet", is hij duidelijk. "We willen alle stadions vullen en het rood laten wapperen in heel Frankrijk."

Daarbij rekent de skip op iedereen: "Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen hier zijn en hoeveel meisjes ook. Dat was vroeger nooit zo. We zijn het samen aan het doen, dit is werkelijk heel mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties