Wilmots toch voorzichtig voor EK-kwalificatie: "Moeilijkste moet nog komen"

Wilmots toch voorzichtig voor EK-kwalificatie: "Moeilijkste moet nog komen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots kon de Family Day in Oostende zonder druk afwerken. De eerste EK-kwalificatiematch is immers pas in oktober en dus heeft de bondscoach nog wat tijd. Maar de ambitie voor het EK in Frankrijk is groot.

Vincent Kompany zei al dat België voluit voor de EK-finale moet gaan. Wilmots is iets voorzichtiger. "We gaan proberen het maximum eruit te halen. De eerste twee jaar moesten we voor stabiliteit zorgen. Nu die er is, kunnen we verder bouwen om de ploeg te verbeteren. Ik ben er voortdurend mee bezig hoe ik het team op alle vlakken kan verbeteren", zei hij in Sportweekend. "Het moeilijkste moet nu nog komen. We staan vijfde op de FIFA-ranking en moeten daar blijven. Dat is de eerste stap."

België zit in een poule met Andorra, Israël, Wales, Cyprus en Bosnië-Herzegovina. De Rode Duivels moeten zich daarin altijd kwalificeren. "Ik heb na de loting meteen gezegd dat we voor de eerste plaats gaan. Maar dat is nog iets anders dan op een arrogante manier zeggen dat we dat ook gaan doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties