Dit leerden we uit de bekermatchen van gisteren

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Dit leerden we uit de bekermatchen van gisteren
Foto: © Photonews

Zestien bekerwedstrijden kregen we gisteren voor de kiezen. Alle eersteklassers namen het met wisselend succes op tegen een ploeg uit de lagere reeksen. Een hele boterham en dus geven we u à la Huysentruyt mee wat u precies moet onthouden. Wat hebben we geleerd?

Ten eerste: De beker was geen prioriteit in Westerlo

'Als promovendus moet je alles op de competitie zetten', 'de competitie is de enige prioriteit', en 'wat ben je met Europees voetbal als je zakt?' Het zijn drie voorbeelden van dooddoeners die coaches voor de wedstrijd aanhalen om zich in te dekken tegen een mogelijke blamage in de Beker. Dennis van Wijk deed dat vooraf niet en benadrukte naar verluidt aan zijn team het belang van de Beker voor een ploeg als Westerlo.

Gisteren was er weinig van te merken. Na een erg zwakke partij werd het, in de competitie sterk gestarte, Westerlo met 6-1 en het schaamrood op de wangen huiswaarts gestuurd. De boodschap kwam blijkbaar niet aan bij de spelers, ze liepen er wat ongeïnteresseerd bij. Als coach zou je dat tijdens de voorbereiding moeten kunnen opmerken. De beloften laten starten was een betere optie. Die hadden misschien wel gewonnen.

Ten tweede: McLeish met de billen bloot

Bij de vier eersteklassers die sneuvelden vinden we verrassend genoeg ook Racing Genk terug. Het discours voor de wedstrijd was veelbelovend. "Ik heb zowel in Schotland als in Engeland al verschillende bekers gewonnen", liet McLeish optekenen tijdens de persconferentie. "En ik weet wat zoiets met een stad kan doen. Ik hou van bekercompetities en dus ga ik niet te veel roteren."

Hij waarschuwde zijn team nog voor de kleinere teams, maar werd in eigen huis toch gewipt door Racing Mechelen. Even bezinnen lijkt aan de orde voor de Genkies en hun coach. 

Ten derde: Club heeft opnieuw spitsen

De spitspositie was na het vertrek van Carlos Bacca een zorgenkindje bij Club Brugge. De Sutter stond er met twaalf goals, maar daarna was het huilen met de pet op. Castillo was er nog niet klaar voor en Kenny Fatai verdween erg snel naar de achtergrond.

Naast de rozen van De Sutter werden maar zeven goals gescoord door de andere centrumspitsen samen. Nu lijkt dat euvel van de baan. Castillo, De Sutter én Oulare zullen elkaar het vuur aan de schenen leggen. Alle drie zijn ze in topvorm. Het zal de Bruggelingen moed geven, in de competitie was het voorlopig nog niet je dat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties