Ajax verspeelt weinig energie bij NAC

Diederik Geypen

Ajax heeft snel de klus geklaard op bezoek bij NAC Breda. Een goede zaak voor de Amsterdammers die in de tweede helft gas terug namen met het oog op de CL- verplaatsing naar APOEL Nicosia.

De Ajacieden waren goed bij schot in de eerste helft. Na 27 minuten opende Van Rhijn op aangeven van El Ghazi de score. De bezoekers wilden snel de voorsprong uitdiepen en twee minuten later hing de 0-2 al tegen de touwen via Sigþórsson.

De IJslander kende een succesvolle avond want ook bij de 0-3 stond hij aan het kanon. Het fluitsignaal voor de rust moest dan nog volgen. Hoewel de zege binnen was, besloot coach Frank De Boer niet meteen te gaan wisselen.

NAC leek via Perica even terug in de wedstrijd te komen, maar verdediger Veltman en Sigþórsson met zijn derde deden de match volledig dood bloeien. Dat Perica tussendoor nog eens scoorde, werd niet meer dan een statistiek.