Rapide Lebbeke laat driepunter liggen in Voorde

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke laat driepunter liggen in Voorde
Foto: © SC

Was de eerste helft een maat voor niets, na de pauze gingen beide ploegen vrank en vrij voor de zege. Net voor en na het uur kon Rapide een scheve situatie rechtzetten maar kort voor affluiten plaatste Voorde de gelijkmaker op het bord.

Na een vrij lange studieronde kwam het eerste gevaar uit de 2de lijn. Kenneth Leemans moest plat op een verre knal van Sebastiaan Hooge (08’). De thuisploeg zorgde voor de meeste druk en Hooge poeierde een voorzet over de kruising (26’). Toen de opdrijvende Mohamed Dahmany naar binnen sneed krulde hij de bal richting verste paal maar Kenneth Ots had een knappe zweefsprong in huis (36’). Een paar halve kansen leverden geen doelgevaar meer op.

Blijkbaar was de koffie nog niet goed verteerd want toen de bezoekende defensie geen oog had voor Nico Praet mocht deze vrij af op doel en miste niet (49’). Rapide reageerde via Dimitri Iakovlevski die echter op Ots stuitte (53’). Dahmany bracht de bal voor doel, Ots kon het leder niet vasthouden en Nico Vanderhaegen knalde de gelijkmaker in de hoek (56’). Aan de overzijde dribbelde Kenneth Asselman zich tussen de bezoekende verdediging maar Jeff De Visscher voorkwam onheil (61’). Kosta Karamanis plaatste een vrije trap richting eerste paal, Ots verkeek er zich op en Dimitri Iakovlevski kopte de bezoekers op voorsprong (66’). Voorde was van slag en Rapide ging door op zijn elan. De thuisportier ging goed plat op een vrije trap van Iakovlevski (76’) en een knal van Vanderhaegen (79’). Stilaan kropen de bezoekers iets meer achteruit en dat bleek fataal. Jonas De Landtsheer kopte een verre vrije trap tot bij Jens De Landtsheer en het thuispubliek mocht juichen (85’). In het slot pareerde Ots nog een streep van Yannick Van Impe maar de stand wijzigde niet meer.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor TK Meldert en zondag trekt Voorde naar Maldegem.

SV Voorde: Ots, Moreels, De Taeye, Praet, Vander Linden (46’ Tjampens), Deblander, Hooge (80’ Marchand), Jens De Landtsheer, Moucheron, Jonas De Landtsheer, Asselman.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, Van der Heyden, Verdeyen, Van Nijvel, Uijtenhaak (66’ Van Delm), De Visscher, Iakovlevski, Karamanis, Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:49’ Praet 1-0, 56’ Vanderhaegen 1-1, 66’ Iakovlevski 1-2, 85’ Jens De Landtsheer 2-2

Kaarten: geel: 34’ Jonas De Landtsheer, 54’ Hooge, 68’ Karamanis, 70’ Van Delm, 75’ Tjampens, 85’ Verdeyen. Scheidsrechter: Simon Verstraeten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties