"De komst van België? Morgen is de grote dag voor Bosnië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"De komst van België? Morgen is de grote dag voor Bosnië"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandag ontvangt Bosnië-Herzegovina onze Rode Duivels op de derde speeldag van de EK- kwalificatiecampagne. De blauw-gele natie ligt echter helemaal niet wakker van de komst van Kevin De Bruyne en co. "Morgen wordt onze toekomst bepaald. Het voetbal is eventjes bijzaak."

Cédric De Volder in Sarajevo

De wedstrijd tussen Bosnië-Herzegovina en België wordt dan wel afgewerkt in Belino Polje Stadion in Zenica, maar vandaag namen we de tijd om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad. En wat blijkt? De doorsnee Bosniër is dan wel een liefhebber van het mooiste spelletje ter wereld, maar ligt eventjes niet wakker van de wedstrijd.

"Morgen is voor alle Bosniërs een belangrijke dag", vertrouwt onze taxichauffeur Sejad ons toe. "We trekken namelijk met z'n allen naar de stembus. En dat is toch eventjes belangrijk dan voetbal, hé. Of ik dan de wedstrijd helemaal niet zal volgen? Ik zal proberen, maar ik heb het veel te druk. De gewone werkmens heeft het hier helemaal niet breed. Hopelijk verandert er binnenkort iets."

1 overwinning, 3 nederlagen

Al zijn er natuurlijk nog steeds Bosniërs die wel uitkijken naar de wedstrijd. "Jullie slaagden er nog nooit in om tegen ons te winnen", lacht de verantwoordelijke van het taxiverhuurbedrijf. "Jullie hebben met Romelu Lukaku en Eden Hazard een leuke ploeg, maar ook maandag zal het niets worden." Voor de volledigheid: de brave man had het niet juist. Op 26 maart 2005 wonnen de Rode Duivels op de Heizel met 4-1 van BiH.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties