Kortrijk wijkt niet: "Hebben er alle vertrouwen in dat we thuis mogen spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Kortrijk wijkt niet: "Hebben er alle vertrouwen in dat we thuis mogen spelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op drie december staat de bekerwedstrijd Club Brugge - KV Kortrijk op het programma. Of was het KV Kortrijk - Club Brugge? Om een lang verhaal kort te maken: niemand weet het echt. De roodhemden hebben er alle vertrouwen in.

Nog eventjes de situatie schetsen. Club Brugge en Cercle Brugge kregen bij de loting beiden het thuisvoordeel in de achtste finales van de Beker van België. Volgens de bondsreglementen krijgen de groenhemden sowieso het Jan Breydelstadion ter beschikking omdat hun naamkaartje eerst uit de trommel viel. Beide Brugse clubs kwamen echter overeen dat de groenhemden hun wedstrijd een dag eerder zullen afwerken.

Maar daar wil KV Kortrijk dan weer niet van weten. De Kerels claimen namelijk dat het bondsreglement predikt dat het Guldensporenstadion het decor moet worden voor de bekerwedstrijd tegen Club. De KBVB probeerde een overeenkomst te vinden, maar Kortrijk wil van geen wijken weten. "Het Departement Reglement zal uitspraak moeten doen in deze zaak", aldus voorzitter Joseph Allijns in Het Nieuwsblad. "Maar we hebben er alle vertrouwen in dat Kortrijk zal thuisspelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties