"Ook Bayer Leverkusen trok aan mouw van Wilmots"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
"Ook Bayer Leverkusen trok aan mouw van Wilmots"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots zat de voorbije dagen nog op de bank voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina, maar eigenlijk scheelde het niet veel of onze selectieheer was elders aan de slag. Ook Bayer Leverkusen trok al aan zijn mouw.

Enkele dagen voor de start van de Belgische EK-kwalificatiecampagne kwam het nieuws naar buiten: Marc Wilmots had een aanbieding van Schalke 04 afgeslagen. De selectieheer heeft nog steeds zijn hart verloren aan die Königsblauen, maar vond het te kort dag om te vertrekken bij de Rode Duivels.

Maar er is meer. Volgens Het Nieuwsblad stond ook Vital Borkelmans klaar om mee te verhuizen richting Duitsland. Wilmots haalde de voormalige speler van onder meer KAA Gent en Club Brugge bij de nationale ploeg en wil hem dus ook meenemen richting nieuwe oorden. Bovendien was Schalke 04 niet de enige gegadigde. Ook Bayer Leverkusen probeerde Wilmots bij de nationale ploeg los te weken.

En dat is perfect mogelijk. Het Belgische contract van Wilmots bevat een opstapclausule met verbrekingsvergoeding. "En bij die clubs spreken we natuurlijk over bedragen die de voetbalbond niet kan ophoesten", liet Philippe Collin vorige week nog optekenen." Met andere woorden: de hefboom is snel in werking gezet.

Wilmots zelf liet al meermaals uitschijnen dat de natie niet verrast moet zijn als hij voor een nieuwe uitdaging kiest. En de aanbiedingen zullen ook de komende maanden en jaren (Wilmots heeft een contract tot 2018, nvdr.) blijven komen. En daar komt Schalke 04 al opnieuw in beeld. Als Roberto Di Matteo het niet goed doet in Gelsenkirchen, staan de blauwhemden opnieuw voor een Belgische stoep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties