Update: Blatter tweet verontwaardiging uit en veroordeelt incident Servië-Albanië (met beelden!)

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Update: Blatter tweet verontwaardiging uit en veroordeelt incident Servië-Albanië (met beelden!)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er barstte gisterenavond een kleine Balkanoorlog uit in Servië. Tijdens de partij tegen Albanië vloog een drone met een Albanese éénmakingsvlag door het stadion. Opvallend: de drone zou bestuurd zijn door de broer van de Albanese premier.

Gisteren werd de wedstrijd tussen Servië en Albanië bij een 0-0-gelijkspel nog voor de rust stilgelegd. Er waren rellen uitgebroken tussen de spelers en met het publiek nadat een drone met een vlag van de kaart van Groot-Albanië door het stadion in Belgrado vloog. Met die vlag eisen de Albanezen een éénmaking van de Albanese volkeren in Albanië, Kosovo, Montenegro, Macedonië, Griekenland en Servië.

Volgens CNN zat de broer van de Albanese premier achter het idee. De man volgde de partij vanuit de loges van het stadion en zou ook van uit zijn stoel de drone bestuurd hebben. Hij werd gisterenavond nog ondervraagd door de politie. De wedstrijd werd uiteindelijk niet hervat. De rust keerde dan wel eventjes terug, maar de Albanezen voelden zich niet meer in staat om te spelen. De reden? Een Serviër (Stefan Mitrovic, nvdr.) had de vlag vakkundig uit de lucht geplukt.

Daarna gingen de poppetjes echt aan het dansen. De spelers van Albanië werden aangevallen door supporters en moesten halsoverkop de spelerstunnel in vluchten. Intussen kroop FIFA-baas Blatter in zijn virtuele pen. Hij tweette zijn verontwaardiging uit en veroordeelt de gebeurtenissen.

Bekijk hieronder de beelden van het incident.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties