Wereldkampioen op de sukkel: Duitsland kon nog maar één keer winnen sinds WK

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Wereldkampioen op de sukkel: Duitsland kon nog maar één keer winnen sinds WK
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië was Duitsland ronduit indrukwekkend. Niets wees er toen op dat de wereldkampioen drie maanden later de teleurstellende prestaties zou opstapelen. Sinds de wereldtitel konden de Duitsers nog maar één keer winnen.

Revanche voor de WK-finale: verlies tegen Argentinië

De eerste wedstrijd van de Weltmeister na het WK was meteen een heruitgave van de finale. Dit keer bleek Argentinië echter te sterk, in een wedstrijd die de geschiedenis kan ingaan als de grote Di Maria-show. De aanwinst van Manchester United was er in de eindstrijd in Brazilië niet bij en bewees hoe erg de Argentijnen hem gemist hadden. Onder zijn impuls liep de Albiceleste 0-4 uit. De Duitsers milderden nog tot 2-4. Hoewel het resultaat zwaar oogt, moet dit ook genuanceerd worden. Slechts vier spelers die Duitsland aan de wereldtitel hielpen in de finale, stonden aan de aftrap. Bovendien ging het om een oefenmatch en vonden dus heel wat vervangingen plaats.

EK-kwalificatie match 1: nipte zege tegen Schotland

Tegen Schotland speelde Duitsland een sterke eerste helft, maar het kon slechts één keer scoren. Daardoor kreeg de ploeg van Löw nog bijna het deksel op de neus. Anya zorgde voor de gelijkmaker na de pauze, maar Müller stelde al snel orde op zaken.

EK-kwalificatiematch 2: pijnlijk verlies tegen Polen

Polen schreef afgelopen weekend geschiedenis door voor het eerst in 19 duels te winnen van Duitsland. Bovendien was het de eerste keer sinds 1998 dat Duitsland op verplaatsing verloor in een EK- of WK-kwalificatieronde. Het werd 2-0, al was dat geen correcte weergave van de machtsverhoudingen. Doelman Szczesny speelde immers een erg belangrijke rol. Terwijl Neuer aan de overkant zich wel op een zeldzaam foutje liet betrappen, was hij ongenaakbaar.

EK-kwalificatiematch 3: tegentreffer in de slotseconden

Ook tegen Ierland toonde een gehavend Duitsland een gebrek aan efficiëntie. Het duurde lang voor de wereldkampioen de score kon openen, maar het afstandsschot van Kroos leek uiteindelijk te gaan volstaan voor de drie punten. Diep in blessuretijd zadelde O'Shea Duitsland echter op met een kater. Bondscoach Löw verwees naar een gebrek aan frisheid omwille van het zware programma voor de internationals. Ook had hij het over te weinig geduld.

Ondanks dit nieuwe puntenverlies hoeven de Duitsers zich nog geen zorgen te maken. Er zijn genoeg tickets voor het EK en in de komende duels tegen Gibraltar en Georgië kunnen de mannen van Löw alvast vertrouwen tanken en aan hun doelpuntensaldo werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties