Wie haalde het team van de interlandweek?

Wie haalde het team van de interlandweek?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA heeft in aanloop naar het EK 2016 een heuse 'interlandweek' in het leven geroepen, met zes dagen op rij voetbal van het hoogste niveau. Welke spelers maakten de afgelopen week het meeste indruk in de EK- kwalificatiewedstrijden? Wij selecteerden voor u de neusjes van de zalm.

Doel

In doel vielen toch een aantal keepers op. Biçer van Liechtenstein moest op het uur invallen voor zijn uitstekende collega, om met een aantal miraculeuze reddingen uit te pakken om de nul te houden. En ook in Zweden deed hij het verre van slecht. Ook Forde en Szczesny verdienden hun sporen tegen Duitsland.

Maar we kozen voor Matus Kozacik. De Slovaakse goalie hield tegen Spanje heel lang stand - inclusief diverse goede parades. De doelman van Viktoria Plzen kennen we nog uit de Europa League tegen Lokeren een paar jaar geleden, nu zorgt hij voor een 9 op 9 voor zijn land in een lastige poule. 

Verdediging

In de verdediging kiezen we voor drie man. Op de rechtachterpositie dachten we even aan Toby Alderweireld, maar zijn IJslandse collega Teodor Bjarnason krijgt de voorkeur. Die speelde pas echt hele matchen als verdoken rechtshalf, ondertussen ook 180 minuten lang de Letten en Jeremain Lens aan banden leggend achterin. Drie clean sheets op rij voor IJsland in deze EK-campagne ...

Hij wordt geflankeerd door twee centrale verdedigers: Pepe - de enige Portugees die echt op niveau was in Denemarken - en Tal Ben Haim, die mede door een prachtig doelpunt en twee glansprestaties zijn land volop op koers houdt in de groep van België. Waarom die precies bij Standard wegmoest? Niemand die het weet na deze week. Chiellini mist de boot net, ondanks twee goals.

Middenveld

Op het middenveld komen we een Rode Duivel tegen: Radja Nainggolan bewees in 180 minuten waarom hij de komende jaren wél altijd zal opgeroepen worden door Wilmots, naast hem posteren we met Gylfi Thor Sigurdsson een tweede IJslander. Met een roos tegen Letland en twee tegen Nederland zit hij al aan vier in deze campagne.

Op de flanken? De ene kant Borek Dockal, die altijd naar binnen snijdt en al in alle EK-matchen tot nu toe scoorde: 9 op 9 zo ook voor Tsjechië. De andere kant Jimmy Durmaz, die samen met Zengin op links al indruk maakte tegen de Rode Duivels in aanloop naar het WK en nu ook scoorde en twee assists gaf in twee duels.

Aanval

Voorin kiezen we voor drie spitsen die het doel wisten staan afgelopen week. En dan moeten we Keane (echt niet goed tegen Duitsland, ondanks die unieke hattrick tegen Gibraltar) en Pellè (wat een debuut!) nog teleurstellen.

Wel een stekje is er voor Kyle Lafferty, die elke match al scoorde en vooral tegen de Grieken helemaal los ging: de anders zo solide Grieken wisten echt niet wat er gebeurde. Ook Milivoje Novakovic - goed voor alle drie de Sloveense goals in twee matchen - en Paco Alcacar staan in de spits. De jonge Spanjaard van Valencia was voorin bij Spanje de enige die de Slovaken kon verschalken, bekroonde zijn basisplaats tegen Luxemburg opnieuw met een goal en lijkt de toekomst van Espana. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties