Zelfs Collin twijfelt over Eurostadion: "In België weet je nooit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 121 reacties
Zelfs Collin twijfelt over Eurostadion: "In België weet je nooit"
Foto: © Photonews

België kreeg een pakket wedstrijden toegewezen voor het EK 2020. Enig probleem: het Eurostadion is nog lang niet gebouwd. De kritiek is groot. Zelfs Philippe Collin kan niet met zekerheid zeggen dat er binnenkort effectief een nieuw stadion zal verrijzen in Brussel.

De kritiek is niet alleen vanuit de Brusselse oppositie (Brussel zou dan toch moeten meebetalen voor onder meer de studiekosten, nvdr.) groot, maar ook enkele Belgische (top)clubs vinden het niet kunnen dat er een nieuw stadion zal komen voor de nationale ploeg én voor RSC Anderlecht.

"De Belgische voetbalbond heeft aan Brussel om een nieuw stadion gevraagd", aldus Collin in Het Laatste Nieuws. "Bovendien heeft de stad er ook alles aan gedaan om het EK 2020 naar hier te krijgen en dat is gelukt. Dat is alles, hé. De KBVB pompt geen geld in het stadion en zal moeten huren. Dat geldt overigens ook voor RSC Anderlecht."

Duitsland en Spanje hebben geen nationaal stadion? Maar in die landen heeft elke stad er één!

En nog ging de kritiek niet liggen. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe riep van de daken dat toplanden als Spanje en Duitsland zelfs niet over een nationaal stadion beschikken. "Maar in die landen heeft elke stad een stadion", countert Collin. "Terwijl er in België niets is. Bovendien moet het Koning Boudewijnstadion in 2018 om veiligheidsredenen gerenoveerd worden. Dan zakken we naar een capaciteit van 30.000 zitjes. En dat met een ploeg die op een vierde plaats staat in de FIFA-ranking.

"Ik schat de kansen op de komst van het stadion op tachtig procent", besluit de eerste ondervoorzitter van de bond. "Ik zal ontgoocheld zijn als het er niet komt, maar in België weet je nooit. En ik ben er zeker van dat de bouw van het Eurostadion ervoor zorgt dat er ook in Brugge en elders schot in de zaak zal komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties