Malinwa vindt voor de komst van Anderlecht thuisreputatie terug: "Die was verloren gegaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Malinwa vindt voor de komst van Anderlecht thuisreputatie terug: "Die was verloren gegaan"
Foto: © photonews

KV Mechelen en RSC Anderlecht openen vandaag om 18 uur de elfde speeldag in onze hoogste klasse. De Brusselaars kennen nooit een makkelijke avond Achter de Kazerne en nu lijkt de sterke thuisreputatie van Malinwa weer helemaal terug. "Die was de voorbije jaren verloren gegaan."

De periode waarin de topploegen met angst naar Mechelen afzakte lag al enige tijd achter ons. Nu lijkt het stadion van de Maneblussers opnieuw een oninneembare vesting. "Samen met onze supporters realiseerden we dat onze thuisreputatie van KV Mechelen verloren was gegaan de voorbije seizoenen", vertelt voorzitter Johan Timmermans aan Sporza.

We werken eerst aan een gezonde thuisreputatie

"Ik kon me vinden in de kritiek over de mentaliteit en de spelwijze van het team. De mentaliteit is grondig gewijzigd", legt de sterke man van KVM uit. "Ook de manier van voetballen is anders. Onze supporters kunnen zich weer identificeren met de club. Daarom werken we nu eerst aan een gezonde thuisreputatie, om nadien ook op verplaatsing punten te pakken. En ik denk dat we in dat opzet slagen, bovendien met zeer attractief voetbal."

"Tegen Anderlecht zal dat niet anders zijn. De spelers zullen zich dubbel en dik inzetten. En voor Anderlecht is KV Mechelen altijd een moeilijke verplaatsing. De club wordt gedragen door de supporters. En die zijn nog altijd van goudwaarde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties