Darren Keet rouwt om Zuid-Afrikaanse vriend: "Doelmannen hebben altijd een band"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Darren Keet rouwt om Zuid-Afrikaanse vriend: "Doelmannen hebben altijd een band"
Foto: © Photonews

Gisteravond laat bereikte ons onthutsend nieuws uit Zuid-Afrika. Daar verloor Senzo Meyiwa, de nationale doelman, het leven nadat hij neergeschoten werd door inbrekers. Darren Keet, doelman van KV Kortrijk verloor een collega, maar vooral een vriend.

Darren Keet is onder de indruk, hij reageerde bij Radio 1. "Dit is triest nieuws, dat veel mensen binnen en buiten Zuid-Afrika raakt. Het is ook schokkend om te weten dat zoiets zo makkelijk kan gebeuren bij eender wie, je vriend of een respectabel iemand in Zuid-Afrika."

Keet kende Meyiwa goed van bij de nationale ploeg. "We werden vrienden, want we zijn doelmannen. Die hebben altijd een sterke band. We werkten al enkele jaren samen en de voorbije twee interlandperiodes waren we samen. We kennen elkaar goed. Het is triest dat onze vriendschap eindigt, maar de herinnering blijft voor altijd en die is mooi."

Volgens Keet moet de wapenwet in Zuid-Afrika strikter nageleefd worden. "Niet de wapenwet op zich is een probleem, maar de toepassing en de handhaving ervan. De politie en de personen die daarvoor verantwoordelijk zijn, moeten strikter te werk gaan. Ik vind dat de politie haar job moet doen en de Zuid-Afrikanen moet beschermen."

Ook in de zaak-Pistorius werd de wapenwet overtreden. "De straffen na misbruik van de wapenwet zijn niet strikt genoeg. Het is te makkelijk om de wet te misbruiken. Hopelijk verandert er nu iets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties