Kerels na dramatisch begin op koers voor play-off I

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Kerels na dramatisch begin op koers voor play-off I
Foto: © Photonews

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. KV Kortrijk treffen we aan op plaats zes.

Door Sander De Graeve

Huidige plek: 6e Prognose: 10e

Voor het seizoen was er bij KV Kortrijk één groot vraagstuk. Wat na Hein Vanhaezebrouck? Met de coach verloor de Veekaa de architect van het succes. Vanhaezebrouck bracht het team naar eerste klasse en parkeerde het doorgaans dichtbij of zelfs in play-off I.

Grote schoenen om te vullen dus voor Yves Vanderhaeghe. De voormalige assistent zette de stap naar het leven van hoofdcoach en in het begin leken de schoenen van Hein iets té groot. Met een dramatische 7 op 24 viel hier en daar zelfs het woord 'degradatie' al. De 5-0 pandoering op Club Brugge was het dieptepunt.

Dat pak slaag was gelukkig ook het einde van de malaise bij de Kerels. De mayonaise in frituur Vanderhaeghe pakte plots wél en KVK haalde, bekermatch tegen Leuven inbegrepen, vier overwinningen op een rij. In Westerlo en tegen Anderlecht werd opnieuw verloren, maar de mot zat er niet in. Dankzij zeges tegen Cercle en Lierse parkeert Vanderhaeghe zijn frietkot mooi op plaats zes. Een pak hoger dan wij verwacht hadden.

Top: Adam wie?

Adam Marusic, onthoud de naam. Zijn transfer leek voor het seizoen slechts een voetnoot én hij toonde zich niet bijster sterk in de oefenduels. Die twee zaken omhulden de Servische aanwinst in een sluier vol twijfels. Niet voor lang. De aanwinst van godbetert Vozdovac wierp alle twijfels van zich af met sterke, constante prestaties.

Met zijn 1m85 en nogal slungelige lichaamsbouw zou je het hem niet meteen aangeven, maar de Servische rechtshalf is aalvlug. Eer de modale linksachter in onze competitie zich gedraaid heeft, is hij doorgaans al bij de achterlijn. Wat hadden we te doen met Ali Yasar van Standard in het begin van het seizoen. De jonge linksback werd voor de leeuwen gegooid door Guy Luzon en ging er bij de rust helemaal tureluurs gedraaid opnieuw af.

Het team van Marusic verloor die match dan wel, aan de wervelwind op rechts lag het niet. Ook Hafez van Lierse heeft wellicht nog nachtmerries van de confrontatie met de Serviër. Nog een pluim voor de scouting van KV Kortrijk overigens. Er staat op dat snelle lichaam een goed hoofd. Marusic paste zich, mits hulp van onder meer Pavlovic, razendsnel aan onze competitie aan. Nu enkel nog bevestigen.

Flop: Selectie die je kan faxen

Breed is ze niet, de spoeling bij KV Kortrijk. In het, qua eersteklassers toch, dichtbevolkte Westen van ons land is het commercieel opboksen tegen de concurrentie, maar mag het wat meer zijn? Een, toegegeven zware, blessuregolf zorgde er in het begin van het seizoen immers voor dat maar liefst twee doelmannen op de bank zaten.

Vooral achterin knelde het schoentje. We vroegen ons al af of er niets beters dan Alassane També te vinden was. De intussen fitte Poulain bewees gelukkig van wel. De ervaren Fransman werd gemist in het begin van het seizoen. Dat de wederopstanding van KVK ongeveer gelijk liep met zijn terugkeer is écht geen toeval.

De mening van ... Maxime Chanot

"We zijn heel slecht begonnen aan de competitie met onder meer al die geblesseerden", aldus Chanot die aan het begin van het seizoen zelf in de lappenmand lag. "Het is super dat we nu op deze plek staan. De mayonaise pakte en we deden het goed. Nu moeten we bevestigen tegen de top, dat gaat de komende weken gebeuren", belooft de zelfverzekerde Luxemburger.

De kijk van Eddy Snelders

Eddy Snelders verwacht niet dat de Veekaa het zal volhouden. "Kortrijk kende een moeilijke start en op een gegeven moment werd zelfs de positie van Yves Vanderhaeghe in vraag gesteld. De overwinning op Mechelen is het keerpunt voor hem en zijn jongens gebleken. Kortrijk haalt thuis veel punten, maar ze zullen niet sterk genoeg zijn om de top 6 effectief te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties