Analyse Wat een talent: de toekomst van de Rode Duivels is verzekerd

Wat een talent: de toekomst van de Rode Duivels is verzekerd
Foto: © photonews

De nieuwe lichting beloften U21 is er opnieuw eentje met heel wat rastalent. En dus is de toekomst meer dan verzekerd voor de Rode Duivels: het wordt nog jaren en jaren genieten van België op grote toernooien. Met dank aan Charly Musonda Jr. & co.

Door Aernout Van Lindt

De Rode Duivels hebben dan weliswaar 'maar' 5 op 9, de kans dat we het EK 2016 zullen halen blijft zeer realistisch. En ook voor de daaropvolgende toernooien ziet het er goed uit, want de weelde kan enkel toenemen de komende jaren.

Niet in het minst omdat de 'wachtkamer' van Wilmots al goed gestoffeerd is met spelers als Thorgan Hazard en Malanda (die laatste gisteren nog bij de beloften) en ook jonge talenten als Meunier, Praet, Januzaj en Ferreira-Carrasco kregen al kansen in de A-ploeg van de Rode Duivels. En ook de volgende lichting is er eentje om duimen en vingers van af te likken, moet Marc Wilmots - aanwezig aan Den Dreef - ook gezien hebben.

Charly Musonda Jr.

Hét raspaard van de nieuwe beloftenlichting - die in vriendschappelijke duels Spanje en Noorwegen makkelijk wisten opzij te zetten - is Charly Musonda Jr. Tegen Noorwegen was hij zo balvast dat het bijna freaky werd.

Twee keer probeerde hij - jeugdig enthousiasme heet dat - net die dribbel te veel, verder was hij foutloos en briljant. Een lekker doelpunt, een geweldige balbeheersing, een unieke manier van versnellen en een grote actieradius ... magnifiek. Een kwestie van tijd voor hij zijn vader Champagne Charly voorbijsteekt en zowel bij Chelsea als de nationale ploeg de dienst zal uitmaken.

Youri Tielemans

Door de heerlijkheid van Musonda Jr. kon Youri Tielemans wat minder zijn stempel drukken tegen Noorwegen. Maar ook de Anderlechtyoungster is overduidelijk een talent om in de gaten te blijven houden. Elk jaar dat hij langer bij Anderlecht gehouden kan worden, zal het extra genieten zijn.

Het voordeel van Tielemans is dat hij op jonge leeftijd al vrij compleet is als voetballer én met Anderlecht ook al ervaring aan het opdoen is op het kampioenenbal. Bovendien is hij polyvalent genoeg om in de breedte van de kern snel aansluiting te vinden bij de Rode Duivels.

Joris Kayembé

Viel ook op: Joris Kayembé. Hij speelt momenteel bij de B-ploeg van Porto in de Portugese tweede klasse, maar wil op termijn doorbreken richting A-ploeg. Verder dan 1 match kwam hij nog niet, maar dat hij iets kan met een bal is duidelijk.

De voorbereiding op de 1-0 was magistraal: een tegenspeler lobben, een rush naar buiten, op het goede moment met klare kijk afleggen op Musonda ... dat hij dan ook nog zelf scoorde was een leuke kers op de taart. 

En dan ook nog ...

Ook de rest van de beloften tonen dat er wel degelijk een leuk team op het veld stond tegen Spanje en Noorwegen. "Het is een voordeel dat we elkaar allemaal al kennen", geeft Jordan Lukaku aan. Het merendeel van de spelers komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht. "De vorige groep had echt heel veel talent. Dat is met deze generatie nog niet echt zo, maar misschien spelen we wel beter."

En het mag gezegd: Benito Raman had enkele leuke acties in petto en scoorde ook al prachtig tegen Spanje, Dendoncker is een verdedigende optie voor de toekomst van Anderlecht, Lukaku en Castagne (waarom krijgt die niet meer kansen bij Racing Genk?) zijn valabele toekomstopties op de backs en Kabasele heeft een neus voor doelpunten. Bongonda, Gerkens, Mbombo, ... waren invallers. De toekomst is verzekerd dus, daar moet geen twijfel over bestaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties