Wilmots vindt het onrealistisch: "Het EK winnen? Zijn die mensen gek?"

Wilmots vindt het onrealistisch: "Het EK winnen? Zijn die mensen gek?"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots mocht het lezen de voorbije dagen. In het Duitse voetbalmagazine '11 Freunde' gaf hij zijn kijk op de volgens hem te hoge verwachtingen rond de nationale ploeg. Wie denkt dat het EK winnen een mogelijkheid is, zet de bondscoach weer met beide voeten op de grond.

"Ik ben niet zo verblind om te geloven dat we de vijfde beste ploeg van de wereld hebben. Duitsland, Spanje, Italië, Nederland – alleen in Europa al is de concurrentie reusachtig. Natuurlijk verwachten sommigen van ons de EK-titel in Frankrijk. Dan vraag ik me af: zijn die mensen gek?", aldus Wilmots.

"Wij hebben geen blok internationals zoals Duitsland of Spanje, onze spelers spelen in heel Europa. Ik kan uit misschien 30 spelers kiezen en niet zoals Duitsland en Spanje uit 60 à 70 spelers op topniveau. We hebben een jonge ploeg met een goede structuur. We moeten de tactiek nu zo veranderen dat onze aanvallers meer ruimte krijgen tegen defensief ingestelde ploegen. Of onze gouden generatie helemaal bovenin kan spelen, hangt van veel factoren af: hoe manifesteren ze zich in topcompetities? Blijven ze van blessures gespaard?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties