Brusselmans treedt Wilmots bij: "We zijn geen wereldploeg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
Brusselmans treedt Wilmots bij: "We zijn geen wereldploeg"
Foto: © photonews

"Het EK winnen, zijn die mensen gek?" Met deze straffe quote sloeg bondscoach Marc Wilmots in het Duitse magazine 11 Freunde de droom van vele Duivels- believers aan diggelen. Zijn de verwachtingen richting Euro 2016 te hoog gegrepen? Herman Brusselmans vindt van wel.

De schrijver die heden ten dage in jury van de Slimste Mens ter Wereld zit, gaat niet mee in de kritiek die na zondag ontstond. "Je hoorde dat er geen tactiek en visie was, maar zo slecht waren die wedstrijden niet. IJsland en Wales mag je niet minachten. Er wordt te gemakkelijk geklaagd omdat er al jaren gezegd wordt dat dit de beste generatie ooit is", vertelt Brusselmans bij Voetbalkrant.com.

Weg richting EK wordt een battle

"Ze staan dan wel in de top 5, maar we zijn geen wereldploeg. We hebben geen vaste backs, Lukaku is nog jong en Benteke was maanden out. Hazard vond ik in tegenstelling tot velen in de tweede helft wél goed spelen. Hij was continu in beweging en blijft onze beste speler."

De verwachtingen liggen volgens Brusselmans te hoog. "Je moet eens kijken bij welke clubs die 'topspelers' zitten. In Italië zijn dat allemaal meelopers", zegt hij. "Je mag de ploeg niet overschatten. Op het WK zijn we nog redelijk ver geraakt, en de weg richting EK wordt gewoon een battle. Teams als Wales en Israël die je vroeger met gemak opzij zette, zijn niet langer janneke en mieke." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties