Het rapport van de Ghelamco Arena: net geslaagd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Het rapport van de Ghelamco Arena: net geslaagd
Foto: © photonews

Gent speelt al anderhalf seizoen in de hypermoderne Ghelamco Arena, maar brengt die nieuwe thuis de Buffalo's ook geluk? We maakten het rapport op na 26 wedstrijden in de Ghelamco Arena.

Sinds de jongens in blauw en wit in de Ghelamco Aren spelen, haalden ze in competitie 41 op 78. In 26 wedstrijden werd twaalf keer gewonnen, vijf keer gelijk gespeeld en negen keer verloren. AA Gent haalt dus nipt een positief rapport met 52,56% van de punten. Dit seizoen staan de Gentenaars op plaats vier, maar toch haalde het maar de helft van de punten in eigen huis.

Een echte thuisreputatie heeft het team dus nog niet in het nieuwe stadion. Vooral topwedstrijden blijken een probleem voor de Buffalo's. Tegen de andere ploegen van de G5 haalde het vorig seizoen in eigen huis nul op twaalf. Dit jaar kwam enkel Anderlecht over de vloer en ook zij konden winnen. In de Beker van België liep het beter. Daar werd drie keer gewonnen en één keer verloren. Hieronder verzamelden we nog wat statistieken over de Gentse Arena.

Langste reeks overwinningen in competitie: 4, tussen 12/04/2014 en 17/08/2014
Langste reeks nederlagen in competitie: 3, tussen 15/12/2013 en 13/01/2014
Grootste zege: 4-0 tegen Lierse
Grootste nederlaag: 1-3 tegen Club Brugge

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties