Cools voor match 101: "Hopelijk moet ik de mooiste van de eerste 100 nooit meer spelen"

Cools voor match 101: "Hopelijk moet ik de mooiste van de eerste 100 nooit meer spelen"
Foto: © photonews

Jens Cools kan vanavond tegen Charleroi zijn 101e wedstrijd spelen voor Westerlo. Hoog tijd om eens terug te blikken op zijn eerste honderd in het shirt van de Kemphanen. "En ik hoop dat ik mijn mooiste nooit meer opnieuw moet spelen", is Cools heel erg duidelijk. Hoe dat dan precies zit?

Door Aernout Van Lindt

"Wel, mijn mooiste match was toch wel de titelmatch in tweede klasse", aldus Cools tegen Voetbalkrant.com. We hadden genoeg aan een puntje tegen Eupen om zeker te zijn van de titel, uiteindelijk konden we winnen. De sfeer was enorm."

En dus een match om nooit meer te spelen: "Dat zou betekenen dat we terug in tweede klasse zouden verzeilen en ik blijf liever met Westerlo nog een paar jaar als stabiele eersteklasser op het hoogste niveau."

Bekerfinale als jonge gast ook top

"En als daar nu en dan eens een uitschieter tussen zit zoals een stunt tegen een grote ploeg, zoveel te beter", gaat Cools verder. "Dat zijn de leukste matchen en de hoogtepunten als speler."

Een andere topmatch - zij het een verloren wedstrijd - was de bekerfinale: "Ik was toen 19 endat was toen een hoogtepunt, al was het jammer dat we verloren. Maar goed: ik ben nog jong en ik kan al terugkijken op een mooi palmares."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties