Waarom Anderlecht vanavond gewoon wint in de Hel Van Westfalen

Waarom Anderlecht vanavond gewoon wint in de Hel Van Westfalen
Foto: © Photonews

Op papier heeft RSC Anderlecht vanavond geen schijn van kans in het Signal Iduna Park. De Belgische landskampioen is een paar maten kleiner dan de tegenstander én Borussia Dortmund strijdt nog om de groepswinst. Maar waarom kan het wel een Belgisch feestje worden vanavond?

Cédric De Volder in Dortmund

... omdat RSC Anderlecht zich geen nieuwe wanprestatie kan veroorloven!

De Belgische landskampioen deed het de voorbije weken niet goed in de vaderlandse competitie. De prestatie van afgelopen zaterdag op het veld van Royal Mouscron-Péruwelz was belachelijk slecht. "Ik verwacht dan ook een antwoord", aldus Besnik Hasi.

... omdat de jonkies zich willen tonen aan Europa!

Hasi kiest vanavond wellicht voor enkele andere namen. Leander Dendoncker krijgt een basisplaats en wil zich tonen op het Kampioenenbal. Dennis Praet flirtte de voorbije weken met Borussia Dortmund en kan zijn talent showen aan het Westfalenstadion. En misschien krijgen we een invalbeurt van Samuel Bastien of Andy Kawaya?

... omdat er zonder druk kan worden gevoetbald!

Anderlecht verzekerde zich twee weken geleden al van een ticketje voor de oversteekboot richting Europa League. Er staat vanavond dus niets meer op het spel voor paars-wit. Aleksandar Mitrovic en kornuiten kunnen zich dus amuseren en vrijuit voetballen.

... omdat Jürgen Klopp het gezegd heeft!

"Anderlecht zou hier wel eens een superprestatie kunnen neerzetten." Het waren gisteren nog de woorden van Jürgen Klopp. De veldheer van Gelb und Schwarz is een fan van het paars-witte voetbal en verwacht zich helemaal niet aan een walk-over. Integendeel!

En... remember Bayern?

En soms kan Anderlecht iets meer tegen een Duitse grootmacht. In 2008 kwamen de paarshemden zelfs met 1-2 winnen in de Allianz Arena van Bayern München. Al vergeten we de 5-0-pandoering uit de heendwedstrijd eventjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties