Mazzu na onverhoopte zege: "Ons objectief blijft het behoud"

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Mazzu na onverhoopte zege: "Ons objectief blijft het behoud"
Foto: © photonews

Charleroi pakte in extremis nog de volle buit bij Waasland-Beveren en behoudt de aansluiting bij de top-zes. "Ons objectief blijft het behoud om de sereniteit binnen de club te behouden", temperde Felice Mazzu. "Eens dat doel bereikt, kunnen we verder kijken."

"Onze overwinning kreeg vorm in de laatste tien minuten, maar we verdienden zeker niet om vanavond te verliezen. Waasland-Beveren heeft niet genoeg kansen gecreëerd om de match binnen te halen", aldus Mazzu tijdens de persconferentie.

Op de Freethiel ging men er al vanuit dat de Zebra's niet meer zouden terugkeren. Drie rozen op het einde van de match (minuut 82, 90+2 en 90+5) bezorgden de bezoekers toch nog een al bijna onverhoopt succes.

"We winnen hier zelden"

"We hebben dat doelpunt op kinderlijke wijze weggegeven, door een communicatiefout. Charleroi heeft het hier altijd moeilijk, we winnen hier zelden. Dat we toch nog zegevierden, was de verdienste van de groep. Mijn spelers hebben wilskracht getoond en creëerden tal van kansen. Niets dan lof voor die drang naar voren."

De Carolo's, met 28 punten voorlopig zevende in de stand, behouden dus uitzicht op de top-zes. "Gezien het scenario zijn dit drie gouden punten. Mijn spelers hebben iets fantastisch gerealiseerd gezien de omstandigheden. We blijven vooruitgang boeken en laten de club groeien. Ons objectief blijft het behoud om de sereniteit binnen de club te garanderen. Zodra dat doel bereikt is, kunnen we nieuwe objectieven vastleggen. Voorlopig moeten we kalm blijven en hard blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties