"Junior was altijd vrolijk, in voor een dolletje"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
"Junior was altijd vrolijk, in voor een dolletje"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Junior Malanda werd niet alleen als voetballer enorm geapprecieerd door zijn ploegmaats en tegenstrevers. Ook als mens was hij erg geliefd bij de verschillende clubs waar hij voor uitkwam.

In gesprek met Voetbal International heeft Ton Lokhoff, de assistent van Dieter Hecking, het over de kwaliteiten van Malanda, als voetballer en als mens. "Een heel open jongen die vanwege zijn karakter enorm gewaardeerd werd", zo omschrijft de Nederlander de Belg. "Junior was altijd vrolijk, in voor een dolletje; hij begroette iedereen graag met een high five. Hij was al vanaf de eerste dag in Wolfsburg heel begaan met zijn omgeving."

Na een aanpassingsperiode was hij op weg om het te maken bij Wolfsburg. "Hij was zeer talentvol en werkte dagelijks aan zichzelf om een betere voetbller te woren. Bij VfL Wolfsburg was hij hard op weg een vaste plaats op het middenveld te veroveren; ik zag een mooie toekomst voor hem weggelegd."

Toch naar Zuid-Afrika

De ploeg besliste uiteindelijk om de winterstage toch te laten doorgaan, al leken de spelers daar in eerste instantie geen zin in te hebben. "Na lang te hebben gesproken op de club, denken we dat goed is als spelersgroep en staf de komende dagen bij elkaar te zijn. Vandaar dat we alsnog naar Zuid-Afrika afreizen. Al bestaat de beste oplossing natuurlijk niet. Het is nog allemaal heel vers."

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties