De Bruyne moet schorsing vrezen voor 'Give me the ball, you motherf*****'

De Bruyne moet schorsing vrezen voor 'Give me the ball, you motherf*****'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne sleepte met zijn goal in de slotfase tegen Frankfurt nog een punt uit de brand. Maar net daarvoor zou hij een ballenjongen beledigd hebben. Daar moet hij mogelijk een straf voor vrezen. De feiten op een rijtje.

De Bruyne kreeg naar eigen zin de bal niet snel genoeg terug van een ballenjongen en riep volgens Bild: 'Give me the ball, you motherfucker'. Frustratie, een zeldzaam moment dat ons Godenkind uit zijn rol valt.

En meteen zat de Duitse pers er heel dicht op en dus heeft ook de Duitse voetbalbond inmiddels het incident onderzocht. Gevolg: De Bruyne kan mogelijk een straf krijgen.

Excuses aangeboden

Een geldboete, logischerwijze. Maar misschien ook een schorsing. Al vindt manager Allofs dat wel heel ver gaan: "Hij zou een waarschuwing verdienen in de vorm van een geldboete, hopelijk blijft het daarbij."

Het 15-jarige kereltje dat het onderwerp van het verwijt was, heeft het intussen bijgelegd met De Bruyne - die de 'feiten' ook meteen toegaf. Over en sluiten dus, tenzij de Duitse voetbalbond er nog anders over zou beslissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties