De Keersmaecker reageert na woelige week: "Bond is wél gezond"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
De Keersmaecker reageert na woelige week: "Bond is wél gezond"
Foto: © Photonews

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker maakte de woeligste week in zijn carrière mee. In De Zevende Dag op Één reageerde hij op al de heisa van de voorbije dagen.

De Bond zit na het vertrek van CEO Steven Martens met een stevig imagoprobleem. Onder meer Marc Coucke en Bart Verhaeghe haalden uit. Coucke gaf aan dat De Keersmaecker een vertrouwensstemming niet overleefd zou hebben.

De Keersmaecker is het daar niet mee eens. "Er zijn harde woorden gevallen, enkele mensen waren van de hand Gods geslagen. Iedereen heeft zijn standpunt duidelijk kunnen maken, maar we hebben een ongelooflijk parcours afgelegd met de Voetbalbond. In 2011 kwam er voor het eerst een visie voor de groei van onze clubs en de nationale ploeg."

Fouten gemaakt in Brazilië

Die visie wil hij verder zetten, het is ook de reden waarom hij geen ontslag nam. "We mogen het kind niet met het badwater weggooien. Er zijn fouten gemaakt in Brazilië. Ik wil niet dat al het goede zomaar verdwijnt. Ik sta nog steeds achter de visie van 2011. We moeten in die richting verdergaan.

"We moeten onze manier van werken verbeteren zodat er een beter toezicht komt op het financiële aspect." Daarover werd de voorbije dagen veel gezegd en geschreven. De Voetbalbond sluit af met een verlies, maar De Keersmaecker tempert de hetze.

"De Bond is zeer gezond. Er zouden heel wat bedrijven jaloers zijn op het vermogen van de Belgische Voetbalbond. Er zal een verlies zijn van 200.000 euro, maar er is enorm veel geïnvesteerd in projecten. Het is niet zo dat het geld zomaar naar buiten gegaan is, er staan projecten tegenover."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties