Berchem Sport wil Antwerps voetbal doen heropleven: "Binnen drie tot vijf jaar in tweede klasse"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Berchem Sport wil Antwerps voetbal doen heropleven: "Binnen drie tot vijf jaar in tweede klasse"
Foto: © SC

Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk beheersen dezer dagen het Antwerpse voetballeven. Op die manier wordt bijna vergeten dat er nog andere teams voetballen in de provincie. Ook Berchem Sport heeft een glorierijk verleden en kijkt ambitieus naar de toekomst.

Door Cédric De Volder

K. Berchem Sport heeft al betere tijden gekend. De Leeuwen van 't Stad behoorden na WOII nog tot de Belgische voetbaltop, maar gleden ondertussen af naar de derde klasse. Onze redactie had een interessante babbel met algemeen directeur Dirk Lambrechts.

Over de Antwerpse fusiegeruchten

De voorbije weken waren de geruchten omtrent één grote Antwerpse club schering en inslag. Hoe staat Berchem tegenover zo'n project? 

"Voor ons is het duidelijk: een fusie is geen optie. Berchem Sport wil haar eigen identiteit behouden. In het verleden is er wel degelijk nagedacht over zo'n project."

Hoe kijkt u dan zelf naar de toekomst van uw club? 

"We hebben zelf een realistisch en ambitieus project uitgestippeld met veel aandacht voor de eigen jeugdopleiding. Berchem Sport heeft de ambitie om binnen de drie tot vijf jaar in tweede klasse te voetballen."

Over de stadionplannen

De voorbije weken leek het steeds meer duidelijk dat het Ludo Coeckstadion zal worden gerenoveerd.

"Ik moet toegeven dat het momenteel koffiedik kijken is op dat vlak. In het verleden lagen de plannen voor de renovatie van Het Rooi klaar, maar momenteel is het dossier een pak ingewikkelder."

Er is ook sprake van één groot gedeeld stadion voor de Antwerpse clubs. Ziet u daar mogelijkheden? 

"Ik vrees dat zoiets moeilijk ligt. Berchem mikt op een kleiner stadion voor pakweg achtduizend toeschouwers en dat zal voor andere clubs (Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk, nvdr.) te weinig zijn."

Over de financiën

Het is geen geheim dat ook Berchem de voorbije jaren moeilijke watertjes heeft moeten overwinnen. Hoe ziet de bankrekening er tegenwoordig uit? 

"Groen! (lacht) Het is niet gemakkelijk, maar net daarom willen we geen ondoordachte stappen zetten. Een groene rekening is één, maar we moeten er vooral voor zeggen dat die rekening in de toekomst niet rood zal kleuren."

Daar hoor ik een langetermijnvisie...

"Ja, natuurlijk! We kunnen vandaag ook de stap zetten en volgend seizoen in tweede klasse voetballen, hé. Maar ik denk niet dat dat slim zou zijn. Stap voor stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties