Dendoncker en Tielemans: "Als ze beiden top zijn, vind ik voor alletwee een plaatsje"

Dendoncker en Tielemans: "Als ze beiden top zijn, vind ik voor alletwee een plaatsje"
Foto: © Photonews

De lof voor Leander Dendoncker swong de voorbije weken de pan uit. Niet onterecht voor alle duidelijkheid, want de verdedigende middenvelder is de waterdrager met techniek die paars-wit al zo lang naar op zoek was.

Met alle respect voor zijn voorgangers, maar Dendoncker is de echte 'zes' die Anderlecht zocht. Eentje die naast recupereren en breken ook kan verdelen en zelfs scoren. "Daarom ook heb ik aan het bestuur gezegd dat ofwel Kljestan ofwel Milivojevic moesten vertrekken", zegt zijn coach, Besnik Hasi.

Hij kan drie dagen lopen

"Hij heeft de plaats van Youri afgenomen, maar zo gaat dat in het voetbal. De beste speelt. Ik heb dat ook tegen Youri gezegd: 'Jij hebt ook de plaats van iemand ingenomen'. En nu moet hij daarop reageren. En als ze allebei top zijn, zal ik voor hen alletwee een plaatsje vinden. Wees daar maar zeker van."

"Leander is een echte 'zes'. Een goeie trap, techniek en hij kan drie dagen aan een stuk lopen. Enkel in de duels moet hij nog verbeteren, maar ik ben blij met de progressie die hij maakte." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties