Top&Flop 'Nilfisk Multi 30 Inox Alleszuiger' verslaat elk pijnlijk gefluit

'Nilfisk Multi 30 Inox Alleszuiger' verslaat elk pijnlijk gefluit
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Omgaan met kritiek: Neeskens Kebano

Je kan al eens op je donder krijgen van de goegemeente. Zo miste Neeskens Kebano vorige week misschien wel dé penalty die Charleroi uiteindelijk play-off 1 kan/zal kosten.

Maar niet getreurd: Kebano pakte uit met een geweldige remonte op het veld. Kwistig rondstrooien met mooie passes, een doelpuntje meeprikken en als klap op de vuurpijl het mogen afmaken ... vanop de stip. Zo moet het!

Omgaan met kritiek: Steven Defour (en Aleksander Mitrovic)

Je kan al eens op je donder krijgen van de goegemeente. Zo pakte Steven Defour bepalend en eigenlijk ook dom rood op bezoek bij Standard, al zat daar wel een en ander tifo-gevaar misschien voor iets tussen.

Maar op bezoek bij die andere ex-club Racing Genk antwoordde Defour met de voetjes. Weergaloos, alle ballen opzuigende als een Nilfisk Multi 30 Inox Alleszuiger en geïnspireerd door de liefde ook nog eens knap scoren. Ohja: ook Mitrovic werkte als een paard en toont zich zo steeds meer nuttig, zelfs als hij niet scoort.

Omgaan met kritiek: La Gantoise

Je kan al eens op je donder krijgen van de goegemeente. Zo spelen de Buffalo's dit seizoen lang niet altijd slecht en zijn ze met recht en reden op weg naar play-off 1. Maar in toppers lukt het toch nooit? Altijd maar verliezen in de Ghelamco Arena als het er toe doet ...

Wel: Hein Vanhaezebrouck zette het plannetje perfect neer, de spelers deden de rest. Antwoorden met de voeten heet zoiets, geïnspireerd door het overlijden van de vader van teamgenoot Saief konden ze Club nu wel op de knietjes dwingen.

FLOP

Standard-gefluit

Wat deden de fans van Standard (weer) lastig op vrijdag. Sfeer? OK. Maar er zijn misschien wel grenzen aan het onrespectvol zijn. De manier waarop ze hun eigen troepen uitfloten was wansmakelijk.

Je kan van Mujangi-Bia en vooral De Camargo veel zeggen, maar zeker die laatste is en blijft wel een icoon van het Belgisch voetbal die steevast eerlijk is geweest. Zonder morren zette hij zit terug op het oefenveld deze week, om dan uitgefloten te worden door de eigen achterban?

Arbitrair-gefluit

Wat deden de arbiters (weer) lastig dit weekend. Last van de sfeer? OK. Maar er zijn misschien wel grenzen aan de onkunde. De manier waarop ze er ook dit weekend weer een potje van maakten op sommige velden.

Klap op de vuurpijl was misschien wel Nicolas Laforge, die werkelijk kant noch wal floot - als dat geen nieuwe uitdrukking is voor de Dikke Van Dale weet ik het ook niet - en rood gaf aan Cordaro, om daarna te proberen compenseren op amechtige wijze. Na de spookcorner, de spookkaart.

Lierse-gefluit

Wat deden de fans van Lierse (weer) lastig op zondag. Derbysfeer? OK. Maar er zijn misschien wel grenzen aan het onrespectvol zijn. De manier waarop ze tekeer gingen Achter de Kazerne was er toch lichtjes over.

De relletjes achteraf, met een gekke supporter die zijn moment gekomen acht? Wel ja, daar liggen we al niet meer wakker van. Maar hoe een minuut stilte voor een Mechelse ploegafgevaardigde werd kapotgefloten ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties