"Terugkeer Praet hangt af van zijn genezingscapaciteit"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
"Terugkeer Praet hangt af van zijn genezingscapaciteit"
Foto: © photonews

De start van play-off 1 is de nieuwe hersteltermijn voor Dennis Praet. De Gouden Schoen zal op dat moment meer dan twee maanden aan de kant staan met een rugblessure. Waarom verloopt de revalidatie toch zo moeizaam?

  • Vaak voorkomend bij voetballers
  • Belasting vanaf jonge leeftijd
  • Kan snel weer aanwakkeren

De paars-witte nummer 10 sukkelt met een ontstekingsreactie ter hoogte van de wervel, ook wel spondylitis genoemd. Een blessure die vaak voorkomt bij voetballers zo vertelt ons rugspecialist Carl Devriese.

De rug wordt enorm belast bij traptechnieken

"De lage rug wordt enorm belast door krachtige heupbuigingen, bijvoorbeeld bij traptechnieken. Bovendien beginnen voetballers al op zeer jonge leeftijd zwaar te trainen, terwijl ze dan nog in volle groei zitten."

De comeback van de Rode Duivel werd al eens uitgesteld nadat hij een reactie kreeg. "Hervallen is niet vreemd aan de blessure die Praet heeft", aldus Devriese.

Soms al van kindsbeen af aanwezig

"Ik weet dat hij goed begeleid wordt door een collega van mij, maar die letsels hebben niet veel nodig om weer aan te wakkeren. Soms kan een letsel van kindsbeen af aanwezig zijn en loopt dat op latere leeftijd bij zware belasting wel eens fout."

Komt het spoedig goed met de draaischijf van de landskampioen? "Dat hangt van de genezingscapaciteit van de speler af", besluit Devriese. "Soms kom je in een situatie terecht dat het letsel diepgaand is. Dan duurt de herstelperiode bijzonder lang." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties