Vrees voor 'voetbaloorlog' in Rotterdam

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Vrees voor 'voetbaloorlog' in Rotterdam
Foto: © SC

Vorige week was het serieus hommeles in Rome toen een 3000 Feyenoord-fans er uit de bocht gingen in de binnenstad. Donderdag komen de Romeinen op bezoek en die hebben ook wel wat zware fans in hun gelederen.

De stad Rotterdam en de club vrezen dat het wel eens op een oorlog tussen beide kernen kan uitdraaien en nemen daarom alle mogelijke voorzorgen. Er worden bufferzones ingericht en extra personeel ingezet om beide spionkoppen uit elkaars buurt te houden. 

Feyenoord zelf zette volgende oproep op zijn website: "Feyenoord roept alle supporters op donderdagavond als de ploeg aantreedt voor de return tegen AS Roma hun steentje bij te dragen aan weer een geweldige voetbalavond en drukt iedereen op het hart zich vooral alleen positief te laten gelden."

"Dit terwijl de club zich ook realiseert dat er onder een deel van de achterban flinke frustratie is over de organisatie en het optreden van de lokale autoriteiten vorige week bij de uitwedstrijd in Rome."

"Met name in het park, waarvandaan de Feyenoord-supporters met bussen naar het stadion werden vervoerd, kregen ook supporters die zich voorbeeldig gedroegen helaas te maken met soms buitensporig hardhandig optredende agenten, die kennelijk gefrustreerd waren over het wangedrag van raddraaiers.

"Dit wetende roept Feyenoord een ieder op ondanks breed levende boosheid hierover zich aanstaande donderdag voorbeeldig te gedragen, zodat de reputatie van de club en Rotterdam na vorige week niet nog meer schade oploopt. Onthoud je daarom van elke vorm van wangedrag, kwetsbare spreekkoren en zaken als het afsteken van fakkels en/of vuurwerk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties