Van der Elst schat de kansen van Club in: "Besiktas? Vijftig procent kans op kwartfinale!"

Van der Elst schat de kansen van Club in: "Besiktas? Vijftig procent kans op kwartfinale!"
Foto: © Photonews

Club Brugge kent de tegenstander in de achtste finales van de Europa League. Besiktas is dan wel niet de grootste naam in voetballand, maar ook Franky Van der Elst beseft dat het geen plezierreisje zal worden voor blauw-zwart. "Demba Ba kan voetballen, hé."

Door Cédric De Volder

"Ik moest zelf ooit met Club Brugge naar Besiktas", valt Franky Van der Elst met de deur in huis. "Ik was destijds assistent van Emilio Ferrera. Ik herinner me nog dat Bosko Balaban ons op voorsprong trapte, maar uiteindelijk gingen we toch de boot in."

De Turkse voetbalfans zijn enorm fanatiek - vraag maar eens na bij RSC Anderlecht - en dat weet ook The Fox. "Het kan er heet worden, hé. Er was in hun stadion een typische sfeer aanwezig, maar ondertussen is Besiktas verhuisd."

De affiche? De Turkse gemeenschap zal het Jan Breydelstadion wel vullen

"Ik ben vooral fan van hun trainer", gaat Van der Elst onverstoorbaar verder. "Slaven Bilic heeft met de nationale ploeg van Kroatië al bewezen dat hij een team kan neerzetten, hé."

Voor alle duidelijkheid: Van der Elst acht blauw-zwart helemaal niet kansloos tegen Kara Kartallar. "Het is de moeilijkste tegenstander tot hiertoe, maar er is toch vijftig procent kans op een kwartfinale. De affiche op zich? De Turkse gemeenschap zal het Jan Breydelstadion wel vullen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties